Календар 2018

КАЛЕНДАР НА НАТПРЕВАРУВАЊА 2018  ГОДИНА

 

Дата

ТУРНИР

КАТЕГОРИЈА

КЛУБ ОРГАНИЗАТОР

ТЕРЕНИ / ТОПКИ

РОК НА ПРИЈАВА/

РОК НА ОДЈАВА

ФОРМАТ

50 недела

16-18

Декември

Зимско Отворено Првенство на Македонија

П, 14 години Јуниори иЈуниорки

ТК Тенниспарк-Скопје

071 367 992

Црвена Земја  2 терени/Баболат

13/12/2017

 

главен турнир 32

51 недела

23-25

Декември

Проект Детски Тенис

 

Црвен, Потокалов тенисмомчиња и девојчиња

ТК Академија-Аеродром-Скопје 076 467 979

Тврда 2 терени/ИТФ Црвени и Портокалови

22/12/2017

 

неограничено

25-28

Декември

Зимско Отворено Првенство на Македонија

П, 18 години Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Црвена Земја 2 терени/Баболат

20/12/2017

 

главен турнир 32

3 недела

20-23

Јануари

Зимско Отворено Првенство на Македонија

П, 14 години Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Црвена Земја 2 терени/Баболат

17/01/2018

 

главен турнир 32

4 недела

27-29 Јануари

Зимско Отворено Првенство на Македонија

П, 16 години, Јуниори и Јуниорки

ТК Тенниспарк-Скопје

071 367 992

Црвена Земја 2 терени/Баболат

24/01/2018

 

главен турнир 32

5 недела

03-05

Февруари

Зелен турнир

 

П, 11 години Јуниори и Јуниорки

ТК Академија-Аеродром-Скопје 076 467 979

Црвена Земја 2 терени/Итф  Зел. Топ.

31/01/2018

 

главен турнир 32

6 недела

10-12

Февруари

Зимско Отворено Првенство на Македонија

П, 12 години јуниори и јуниорки

ТК Тенниспарк-Скопје

071 367 992

Црвена Земја 2 терени/Баболат

07/02/2018

главен турнир 32

7 недела

17-19

Февруари

Зимско Отворено Првенство на Македонија

 

П, 18 години Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Црвена Земја 2 терени/Баболат

14/02/2018

 

главен турнир 32

8 недела

24-26

Февруари

Зимско Отворено Првенство на Македонија

П, 16 годиниЈуниори и Јуниорки

ТК ИТЦМ-Скопје

070 338 289

Тврда 2 терени/Баболат

21/02/2018

главен турнир 32

24-26

Февруари

Зимско Отворено Првенство на Македонија

ИЗЈАВА

П, Ветерани Мажи
50-  и 50+

ТК Тенниспарк-Скопје

071 367 992

Црвена Земја 2 терени/Баболат

21/02/2018

главен турнир 32

9 недела

03-05

Март

 

Проект Детски Тенис

 

Црвен, Потокалов тенис
момчиња и девојчиња

ТК Академија по Тенис Крстевски Скопје 070 700 770

Тврда 2 терени/ИТФ Црвени и Портокалови

01/03/2018

неограничено

10 недела

03-15

Март

ИТФ/ТЕ Развоен Европски шемпионат

П, ДВ, 14 години Јуниори и Јуниорки

 

ТЕ

22/01/2018  МТФ

ТЕ

11 недела

10-12

Март

 

Зелен турнир

 

П, 11 години момчиња и девојчиња

ТК ИТЦМ-Скопје

070 338 289

Тврда 2 терени/ ИТФ Зелени Топки     

07/03/2018

 

главен турнир 32

10-12

Март

Зимско Отворено Првенство на Македонија

П, 12 години Јуниори и Јуниорки

ТК Академија по Тенис Крстевски Скопје 070 700 770

2 терени/Баболат

 

07/03/2018

 

главен турнир 32

12 недела

17-20

Март

Зимско Отворено Првенство на Македонија

Изјава

П, Ветерани Мажи 50-

ТК Тенниспарк-Скопје

071 367 992

Црвена Земја 2 терени/Баболат

14/03/2018

 

главен турнир 32

   12 недела

31 март

02 Април

 

 Зимско Отворено Првенство на Македонија

 

П, 18 години јуниори и јуниорки       
 

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја, 2 терени          Баболат Цхампионсхипс

21.03.2018

 

главен турнир 32

   13 недела

31 Март  

01 Април

 Отворено Првенство на Македонија

П, 14 години јуниори и јуниорки

ТК Академија-Аеродром-Скопје  076 467 979

Тврда 4 терени

Баболат Цхампионсхипс

28.03.2018

 

главен турнир 32

31 Март  

01 Април

Проект Детски Тенис

 

Црвен, Потокалов Тенис
момчиња и девојчиња

ТК Фан Тенис

075 408 580

Тврда 2 терени

Баболат Цхампионсхипс

29.03.2018

главен турнир 32

  14 Недела

04   Април

    08   Април

 

ДЕВИС Куп 3та Евро Зона

 

П, Дв.Мажи

Бугарија,Пловдив

ИТФ

ИТФ

ИТФ

  15 Недела

14   Април

    16  Април

Отворено Првенство на Македонија

 

П, 11 години јуниори и јуниорки

ТК Борец-Велес

078 376 971

Тврда подлога 2 терени    

ИТФ Зелени Топки     

11.04.2018

 

главен турнир 32

14   Април

    16  Април

Отворено Првенство на Македонија

Трофеј Дамјан Димиќ

 

П, 12 години јуниори и јуниорки

ТК Академија по Тенис Крстевски

070 700 770

Тврда подлога, 4 терени          Баболат Цхампионсхипс

11.04.2018

 

главен турнир 32

13   Април

    16  Април

Отворено Првенство на Македонија


Изјава

П, Ветерани 30+ ,Мажи

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја, 4 терени          Баболат Френцх Опен

11.04.2018

 

главен турнир 32

  16 недела

16 Април

21 Април

ФЕД Куп 3та Евро-Африканска Зона

П, Дв.Жени

Црна Гора и Тунис

ИТФ

ИТФ

ИТФ

21 Април

22 Април

Проект Детски Тенис

 

Црвен, Потокалов тенис
момчиња и девојчиња

ТК Тумба-Куманово

070 381 496

Тврда подлога 2 терени    

ИТФ Црвени и Порт. Топки    

18.04.2018

неограничено

21 Април

23 Април

 

Отворено Првенство на Македонија

 

П, 16 години јуниори и јуниорки

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја, 4 терени          Баболат Цхампионсхипс

18.04.2018

главен турнир 32

   17  недела

28 Април

01 Мај

 

Отворено Првенство на Македонија


изјава

П, Ветерани 30+, Мажи

ТК Неготино-Неготино

071 365 150

Земја 4 Терени

Баболат Френцх Опен

25.04.2018

главен турнир 32

24-26
МАЈ

 

Отворено Првенство на Македонија

       Меморијал  Дејан Доновски

 

П, 12 години јуниори и јуниорки

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја, 4 терени          Баболат Цхампионсхипс

25.04.2018

главен турнир 32

   18 недела                                                                                                                                                                                                  

30 Април

06Мај

ИТФ ЈУНИОРС

СКОПЈЕ  ОПЕН 2018

П,ДВ. 18 години, Главен турнир
Јуниори и Јуниорки
турнир квалификации
Јуниори и Јуниорки
турнир двојки
Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје

Земја 7 терени/НО

ИТФ

главен турнир 48

Квалификации 48

05 Мај

07 Мај

 

Отворено Првенство на Македонија

Меморијал Благој Едровски

 

П, 11 години момчиња и девојчиња

ТК Акватен-Кочани

070 370 404

Земја, 4 терени    

ИТФ Зелени Топки    

02.05.2018

главен турнир 32

05 Мај

07 Мај

Отворено Првенство на Македонија

 

П, 14 години јуниори и јуниорки

ТК Борец-Велес

078 376 971

Тврда подлога 2 терени    

Баболат Цхампионсхипс  

02.05.2018

главен турнир 32

   19 недела

07 Мај

13 Мај

ИТФ ЈУНИОРС

ТЕННИСПЕРК  ОПЕН 2018

П,ДВ. 18 години, Главен турнир
Јуниори и Јуниорки
турнир квалификации
јуниори и јуниорки
турнир во двојки
јуниори ијуниорки

ТК Тенниспарк-Скопје

Земја 4-6 терени/НО

ИТФ

главен турнир 32

Квалификации 32

12 Мај

13 Мај

Проект Детски Тенис

 

Црвен, Потокалов тенис
момчиња и девојчиња

ТК Борец-Велес

078 376 971

Тврда подлога 2 терени    

ИТФ Црвени и Порт. Топки    

10.05.2018

неограничено

12 Мај

14 Мај

Отворено Првенство на Македонија

 

П, 12 години јуниори и јуниорки

ТК Неготино-Неготино

071 365 150

Земја 3 Терени

Баболат Цхампионсхипс

09.05.2018

главен турнир 32

12 Мај

15 Мај

се одложува

Отворено Првенство на Македонија

 

Изјава за ветерани

 

П, Ветерани 30+, 50 + Мажи П,

ТК Љуботен-Тетово

070 308 090

Земја 3 Терени

Баболат Френцх Опен

09.05.2018

главен турнир 32

  20 недела

19 Мај

21 Мај

 

Отворено Првенство на Македонија

 

П, 18 години јуниори и јуниорки

ТК Тенниспарк-Скопје

071 367 992

Земја 4 Терени

Баболат Цхампионсхипс

16.05.2018

главен турнир 32

16 Мај

19 Мај

 

Државно Првенство на Македонија

 

П, 14 години јуниори и јуниорки

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја, 4 терени          Баболат Цхампионсхипс

16.05.2018

главен турнир 32

19 Мај

20 Мај

Зелен турнир 

 

П, 11 години момчиња и девојчиња

ТК Неготино-Неготино

071 365 150

Земја 3 Терени

ИТФ Зелени Топки

16.05.2018

главен турнир 32

  21 недела

23 Мај

        26 Мај

 Државно Првенство на Македонија

 

 

П, 16 години јуниори и јуниорки
распоред за играње:
Четврток,24.05.2018

ТК Тенниспарк-Скопје

071 367 992

Земја 4 Терени

Баболат Цхампионсхипс

21.05.2018

главен турнир 32

24-26
МАЈ

  Отворено Првенство на Македонија 
       Меморијал  Деjан Доновски

П, 12 годинијуниори и јуниорки
распоред за играње:
Четврток: 24.05.2018

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја, 4 терени          Баболат Цхампионсхипс

21.05.2018.

главен турнир 32

01 Јуни
03 Јуни

 

Отворено Првенство на Македонија

изјава

П, Ветерани 30+, 50 + Мажи

ТК Прилеп-Прилеп

075 208 538

 

Земја, 4 терени          Баболат Цхампионсхипс

30.05.2018

главен турнир 32

  22 недела

28 Мај

03 Јуни

         ТЕННИС ЕУРОПЕ ЈУНИОР

             

П,ДВ. 14 години, Јуниори и Јуниорки

 

 

ТЕ

главен турнир 32

Квалификации 32

02 Јуни

04 Јуни

 

Државно Првенство на Македонија

 

П, 18 години јуниори и јуниорки

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја, 4 терени          Баболат Цхампионсхипс

30.05.2018

главен турнир 32

  23 недела

04 Јуни

10 Јуни

         ТЕННИС ЕУРОПЕ ЈУНИОР

                   ЈУГ  ОПЕН 2018

П,ДВ. 14 години, Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје

Земја 6 терени/НО

ТЕ

Главен турнир 48

Квалификации 48

      08 Јуни

      10 Јуни

                    Детски Тенис

Меморијал Александар Славковски

Црвен, Потокалов, Зелен Тенис

ТК Југ-Скопје

075 430405   02 5511896

Земја, 4 терени

ИТФ Црвени, Портокалови и Зелени топки

31.05.2018

30.05.2018

неограничено

главен турнир 32

  24 недела

11 Јуни

17 Јуни

         ТЕННИС ЕУРОПЕ ЈУНИОР

          ТЕННИСПАРК ОПЕН 2018

П,ДВ. 16 години, Јуниори и Јуниорки

ТК ТеннисПарк-Скопје

Земја 6 терени/НО

ТЕ

Главен турнир 48

Квалификации 48

16 Јуни

18 Јуни

Проект Детски Тенис

Црвен, Потокалов тенис

ТК Неготино-Неготино

071 365 150

Земја 3 Терени

ИТФ Црвени и Порт.Топки

14.06.2018

неограничено

16 Јуни

18 Јуни

Отворено Првенство на Македонија

П, 12 години јуниори и јуниорки

ТК ИТЦМакедонија –Скопје

070 338 289

Вештачка трева 2 терени

Баболат Цхампионсхипс

13.06.2018

главен турнир 32

  25 недела

18 Јуни

24 Јуни

         ТЕННИС ЕУРОПЕ ЈУНИОР

          ЦРНА РЕКА ОПЕН 2018

П,ДВ. 16 години, Јуниори и Јуниорки

ТК Црна Река-Кавадарци

Земја 6 терени/НО

ТЕ

Главен турнир 48

Квалификации 48

23 Јуни

24 Јуни

Отворено Првенство на Македонија

П, 11 години јуниори и јуниорки

ТК Тенниспарк-Скопје

071 367 992

Земја 4 Терени

ИТФ Зелени Топки

20.06.2018

главен турнир 32

26 недела

29 Јуни

02 Јули

Отворено Првенство на Македонија

П, Ветерани 30+, 50 + Мажи

ТК Тенниспарк-Скопје

071 367 992

Земја 4 Терени

Баболат Френцх Опен

27.06.2018

главен турнир 32

27 недела

05 Јули

07 Јули

Отворено Првенство на Македонија

П, 12 години јуниори и јуниорки

ТК Охрид-Охрид

070 336 355

Земја 2 терени

Баболат Цхампионсхипс

02.07.2018

главен турнир 32

28 недела

14 Јули

16 Јули

Отворено Првенство на Македонија

П, 14 години јуниори и јуниорки

ТК Прилеп-Прилеп

075 208 538

Земја 4 Терени

Баболат Френцх Опен

11.07.2018

главен турнир 32

13 Јули

16 Јули

Отворено Првенство на Македонија

 

П, Ветерани 30+, 50 + Мажи

 

 

11.07.2018

главен турнир 32

30 недела

23 Јули

29 Јули

ЕВРОПСКИ ЈУНИОРСКИ ИНДИВИДУАНИ ПРВЕНСТВА

П,ДВ. 14,16,18 Години

Јуниори и Јуниорки

Плзен-Чешка, Москва-Русија

Клостерс-Швајцарија

ТЕ и ИТФ

ТЕ и ИТФ

ТЕ и ИТФ

31 недела

03 Август

05 Август

Отворено Првенство на Македонија

П, 14 години јуниори и јуниорки

ТК Охрид-Охрид

070 336 355

Земја 2 терени

Баболат Цхампионсхипс

31.07.2018

 

32 недела                                                                                                                                                                  

06 Август

12 Август

         ТЕННИС ЕУРОПЕ ЈУНИОР

             NEOТЕЛ ОПЕН 2017

П,ДВ. 16 години, Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје

Земја 6 терени/НО

ТЕ

Главен турнир 48

Квалификации 48

33 недела

13 Август

19 Август

ИТФ ЈУНИОРС

ЈУГ   ОПЕН 2017

П,ДВ. 18 години, Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје

Земја 7 терени/НО

ИТФ

Главен турнир 48

Квалификации 48

16 Август

19 Август

ИТФ СЕНИОРС

ЦРНА РЕКА  ОПЕН 2017

П,ДВ. Ветерани,Мажи и

Жени

ТК Црна Река-Кавадарци

Земја 5 терени/НО

ИТФ

ИТФ

34 недела

20 Август

26 Август

ИТФ ЈУНИОРС

НЕОКОМ  ОПЕН 2017

П,ДВ. 18 години, Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје

Земја 7 терени/НО

ИТФ

главен турнир 48

Квалификации 48

25 Август

26 Август

Проект Детски Тенис

Црвен, Потокалов тенис

ТК Академија-Аеродром-Скопје  076 467 979

Тврда 4 терени

ИТФ Црвени и Зелени Топки

23.08.2018

неограничено

25 Август

26 Август

Отворено Првенство на Македонија

П, 11 години јуниори и јуниорки

ТК Охрид-Охрид

070 336 355

Земја 2 терени

ИТФ Зелени Топки

22.08.2018

главен турнир 32

25 Август

27 Август

Отворено Првенство на Македонија

П, 14 години јуниори и јуниорки

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја, 4 терени          Баболат Цхампионсхипс

22.08.2018

главен турнир 32

35 недела

01 Септември

03 Септември

Отворено Првенство на Македонија

П, 12 години јуниори и јуниорки

ТК Фан Тенис

075 408 580

Тврда 2 терени

Баболат Цхампионсхипс

29.08.2018

главен турнир 32

 30 Август

02 Септември

Отворено Првенство на Македонија ВЕЛЕС ОПЕН 2018

П, Мажи и Жени

ТК Борец-Велес 078 376 971

Тврда ,2 терени

Баболат Френцх Опен

28.08.2018

главен турнир 32

01 Септември

03 Септември

Отворено Првенство на Македонија

П, 16 години јуниори и јуниорки

ТК Тенниспарк-Скопје

071 367 992

Земја 4 Терени

Баболат Цхампионсхипс

29.08.2018

 

36 недела

08 Септември

09 Септември

Проект Детски Тенис

Фестивал

Црвен, Потокалов,Зелен Тенис

ТК Академија по Тенис Крстевски

070 700 770

Тврда подлога, 4 терени          ИТФ Црвени,Портокалови и Зелени Топки

06.09.2018

05.09.2018

неограничено        главен турнир 32

07 Септември

10 Септември

Отворено Првенство на Македонија

П, Ветерани 30+, 50 + Мажи

ТК Црна Река-Кавадарци

043 411 270

Земја 4 Терени

Баболат Френцх Опен

05.09.2018

главен турнир 32

08 Септември

10 Септември

Отворено Првенство на Македонија

П, 18 години јуниори и јуниорки

ТК Академија-Аеродром-Скопје  076 467 979

Тврда 4 терени

Баболат Цхампионсхипс

05.09.2018

главен турнир 32

37 недела

15 Септември

17 Септември

Државно Првенство на Македонија

П, 12 години јуниори и јуниорки

ТК Академија-Аеродром-Скопје  076 467 979

Тврда 4 терени

Баболат Цхампионсхипс

12.09.2018

главен турнир 32

15 Септември

17 Септември

Државно Првенство на Македонија

П, Ветерани 30+, 50 + Мажи

ТК Тенниспарк-Скопје

071 367 992

Земја 4 Терени

Баболат Френцх Опен

12.09.2018

главен турнир 32

15 Септември

17 Септември

Отворено Првенство на Македонија

П, 16 години јуниори и јуниорки

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја, 4 терени          Баболат Цхампионсхипс

12.09.2018

главен турнир 32

38 недела

20 Септември

23 Септември

ИТФ СЕНИОРС

ЈУГ СЕНИОР КУП 2018

П,ДВ. Ветерани,Мажи и

Жени

ТК Југ-Скопје

Земја 5 терени/НО

ИТФ

ИТФ

22 Септември

24 Септември

Отворено Првенство на Македонија

П, 14 години јуниори и јуниорки

ТК Љуботен-Тетово

070 308 090

Земја 3 Терени

Баболат Цхампионсхипс

19.09.2018

главен турнир 32

22 Септември

24 Септември

Отворено Првенство на Македонија

П, 11 години јуниори и јуниорки

ТК Црна Река-Кавадарци

043 411 270

Земја 4 Терени

ИТФ Зелени Топки

19.09.2018

главен турнир 32

39 недела

29 Септември

30 Септември

Проект Детски Тенис

Црвен, Потокалов тенис

ТК Куманово 2010

078 412 369

Тврда подлога  2 терени

ИТФ Црвени и Порт. Топки

27.09.2018

неограничено

30 Септември

02 Октомври

Екипно  Првенство на Македонија

П, 12 години јуниори и јуниорки

ТК Академија-Аеродром-Скопје  076 467 979

Тврда 4 терени

Баболат Цхампионсхипс

26.09.2018

главен турнир 32

26 Септември

30  Септември

Државно Првенство на Македонија

П, Дв.Мажи и Жени

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја, 4 терени         

Баболат Френцх Опен

24.09.2018

главен турнир 32

40 недела

06 Октомври

08 Октомври

Отворено Првенство на Македонија

П, 11 години јуниори и јуниорки

ТК ИТЦМакедонија –Скопје

070 338 289

Вештачка трева 2 терени

ИТФ Зелени Топки

03.10.2018

главен турнир 32

06 Октомври

08 Октомври

Отворено Првенство на Македонија

П, 14 години јуниори и јуниорки

ТК Тумба-Куманово

070 381 496

Тврда подлога, 4 терени          Баболат Цхампионсхипс

03.10.2018

главен турнир 32

06 Октомври

08 Октомври

Мастерс Првенство на Македонија

   П, 18 години јуниори   и

                 Јуниорки

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја, 2 терени          Баболат Цхампионсхипс

МТФ

8 најдобро рангирани

06 Октомври

09 Октомври

Лига во Тенис на Македонија

П, Ветерани 30+, 50 + Мажи

ТК Црна Река-Кавадарци

043 411 270

Земја 4 Терени

Баболат Френцх Опен

03.10.2018

МТФ              

41 недела

13 Октомври

15 Октомври

Отворено Првенство на Македонија

П, 12 години јуниори и јуниорки

ТК Тенниспарк-Скопје

071 367 992

Земја 4 Терени

Баболат Френцх Опен

10.10.2018

главен турнир 32

10 Октомври

12 Октомври

Лига во Тенис на Македонија

П, Дв.Мажи

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја, 2 терени          Баболат Цхампионсхипс

08.10.2018

              МТФ

13 Октомври

15 Октомври

Мастерс Првенство на Македонија

   П, 14 години јуниори   и

                 Јуниорки

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја, 2 терени          Баболат Цхампионсхипс

МТФ

8 најдобро рангирани

42 недела

20 Октомври

22 Октомври

Проект Детски Тенис

Црвен, Потокалов тенис

ТК ИТЦМакедонија –Скопје

070 338 289

Вештачка трева 2 терени

ИТФ Црвени и Порт. Топки

17.10.2018

неограничено

20 Октомври

22 Октомври

Мастерс Првенство на Македонија

   П, 16 години јуниори   и

                 Јуниорки

ТК Тенниспарк-Скопје

071 367 992

Земја, 4 терени          Баболат Цхампионсхипс

МТФ

8 најдобро рангирани

43 недела

27 Октомври

29 Октомври

Мастерс Првенство на Македонија

П, Ветерани 30+, 50 + Мажи

ТК Тенниспарк-Скопје

071 367 992

Земја 4 Терени

Баболат Френцх Опен

МТФ

8 најдобро рангирани

27 Октомври

29 Октомври

Мастерс Првенство на Македонија

П,  Мажи и Жени

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја, 4 терени          Баболат Френцх Опен

МТФ

8 најдобро рангирани

27 Октомври

29 Октомври

Отворено Првенство на Македонија

П, 11 години јуниори и јуниорки

ТК Љуботен-Тетово

070 308 090

Земја, 4 терени         

ИТФ Зелени Топки

24.10.2018

главен турнир 32

  

 

Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup