календар МТФ

 Календар за натпреварување 2011

Издание март 2011

КАЛЕНДАР НА НАТПРЕВАРУВАЊА ВО 2011 ГОДИНА

Македонската Тениска Федерација

САМО ПРИЈАВИ ИСПРАТЕНИ ПРЕКУ КЛУБОВИТЕ, ЧЛЕНКИ НА МТФ, ЌЕ БИДАТ ПРИФАТЕНИ ОД НАТПРЕВАРУВАЧКО СУДИСКИОТ КОМИТЕТ НА МТФ. КЛУБОВИТЕ СЕ ДОЛЖНИ НА ВРЕМЕ ДА ГИ ПРИЈАВАТ ИЛИ ОДЈАВАТ СВОИТЕ ИГРАЧИ ВО СПРОТИВНО ИГРАЧИТЕ ЌЕ БИДАТ САНКЦИОНИРАНИ СОГЛАСНО ПРЕВАИЛНИЦИТЕ НА МТФ

ЗА СИТЕ ПРАШАЊА МОЖЕТЕ ДА СЕ ОБРАТИТЕ ДО:

МАКЕДОНСКА ТЕНИСКА ФЕДЕРАЦИЈА

НАТПРЕВАРУВАЧКО -СУДИСКИ КОМИТЕТ

Митрополит Теодосиј Гологанов број 149/2- локал 3

1000 СКОПЈЕ

ТЕЛ. 02 3229 687

ФАКС 02 3229 687

Е-МАИЛ mtf@unet.com.mk

ДАТА

ТУРНИР

КАТЕГОРИЈА

КЛУБ ОРГАНИЗАТОР

ТЕРЕНИ / ТОПКИ

РОК ЗА ПРИЈАВА
РОК ЗА ОДЈАВА

ФОРМАТ

51 НЕДЕЛА

25.-27 Декември

Зимско Отворено Првенство на Македонија НОВОГОДИШЕН ТУРНИР  

П, 14 години момчиња и девојчиња

Тениски клуб Леонтиќ-Скопје 070/377910

2 терени/ИТФ

22.12.2010
23.12.2010

Главен Тур:нир 32

25.-26 Декември

Проект детски тенис НОВОГОДИШЕН ТУРНИР Црвен и портокалов турнир

Црвен и портокалов турнир

Тениски клуб Леонтиќ-Скопје 070/377910

сала

22.12.2010

23.12.2010

Комитет за развој

5 НЕДЕЛА

29-31 јануари

Зимско Отворено Првенство на Македонија

П, 12 години момчиња и девојчиња

Тениски клуб Југ-Скопје 02/3131361

2 терени/ИТФ

19.01.2011
20.01.2011

Главен Тур:нир 32

6 НЕДЕЛА

5-7 февруари

Зимско Отворено Првенство на Македонија

П, 16 години Јуниори и јуниорки

Тениски клуб АС-Скопје 02/2403114/5/6

2 терени/ИТФ

26.01.2011
27.01.2011

Главен Тур:нир 32

7 НЕДЕЛА

12-14. февруари

Зимско Отворено Првенство на Македонија

П, 18 години Јуниори и јуниорки

Тениски клуб МТП-Скопје 02/3064421

2 терени/ИТФ

02.02.2011 03.02.2011

Главен Тур:нир 32

8 НЕДЕЛА

19-21 февруари

Зимско Отворено Првенство на Македонија

П, 10 години момчиња и девојчиња

Тениски клуб АС-Скопје 02/2403114/5/6

2 терени/ИТФ

09.02.2011
10.02.2011

Комитет за развој

9 НЕДЕЛА

26-28. февруари

Зимско Отворено Првенство на Македонија

П, 12 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб МТП-Скопје 02/3064421

2 терени/ИТФ

16.02.2011 17.02.2011

Главен Тур:нир 32

10 НЕДЕЛА

05-07
март

Зимско Отворено Првенство на Македонија  

П, 14 години Јуниори и јуниорки

Тениски клуб АС-Скопје 02/2403114/5/6

2 терени/ИТФ

23.02.2011 24.02.2011

Главен Тур:нир 32

11 НЕДЕЛА

12-14
март

Зимско Отворено Првенство на Македонија

П, 16 години Јуниори и јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје 02/3131361

2 терени/ИТФ

23.02.2011  24.02.2011

Главен Тур:нир 32

14 НЕДЕЛА

09-11
Април

Отворено Првенство на Македонија 

П,14 години јуниорки и јуниори

Тениски клуб АС-Скопје 02/2403115

4 Земја/ИТФ

06.04/2011 07/04/2011

Квалификации: 32 Главен Тур:нир 32

15 НЕДЕЛА

16-18
Април

Отворено Првенство на Македонија

П, 10 години момчиња и девојчиња

Тениски клуб Битола-Битола 070/537190

4 Земја/ИТФ

13/04/2011
14/04/2011

Неограничено

16-18
Април

Отворено Првенство на Македонија

П, 16 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб АС-Скопје
02/2403115

4 Земја/ИТФ

13/04/2011
14/04/2011

Квалификации: 32
Главен Тур:нир 32

16 НЕДЕЛА

22-24
Април

Отворено Првенство на Македонија

П,12 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб Битола-Битола 070/537190

4 Земја/ИТФ

19/04/2011
20/04/2011

Квалификации: 32 Главен Тур:нир 32

22-24
Април

Отворено Првенство на Македонија

П,18 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб АС-Скопје
02/2403115

4 Земја/ИТФ

19/04/2011
20/04/2011

Квалификации: 32
Главен Тур:нир 32

17 НЕДЕЛА

30 Април
2 Мај

Отворено Првенство на Македонија

П, 10 години мочиња и девојчиња

Тениски клуб Маркови Кули Прилеп 048/430965

4 Земја/ИТФ

27/04/2011
28/04/2011

Неограничено

30 Април
2 Мај

Екипно Првенство на Македонија
за јуниори и јуниорки до 14 год

П,ДВ 14 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје 02/3131361

4 Земја/ИТФ

27/04/2011
28/04/2011

Квалификации: 32 Главен Тур:нир 32

30 Април
2 Мај

Отворено Првенство на Македонија

П, Ветерани 50- и 50+

Тениски клуб АС-Скопје
02/2403115

4 Земја/ИТФ

27/04/2011
28/04/2011

Квалификации: 32
Главен Тур:нир 32


17 НЕДЕЛА

06-08
Мај

Отворено Првенство на Македонија
Меморијал Дејан Доновски

П,16 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје 02/3131361

4 Земја/ИТФ

04/05/2011
05/05/2011

Квалификации: 32
Главен Тур:нир 32

07-09
Мај

Отворено првенство на
Македонија

П,12 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб МТП-Скопје 02/3064421

3 терени/ИТФ

04/05/2011
05/05/2011

Квалификации: 32
Главен Тур:нир 32

19 НЕДЕЛА

09-15
Мај

ДАВИС ЦУП

Трета Европска зона

Тениски клуб Југ-Скопје

ИТФ

ИТФ

13 држави

20НЕДЕЛА

21-23
Мај

Отворено Првенство на Македонија

П,18 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје 02/3131361

4 Земја/ИТФ

18.05.2011
19.05.2011

Квалификации: 32 Главен Тур:нир 32

21-23
Мај

Отворено Првенство на Македонија

П, Ветерани 50- и 50+

Тениски клуб МТП-Скопје 02/3064421

3 терени/ИТФ

11.05.2011
13.05.2011

Квалификации: 32 Главен Тур:нир 32

21 НЕДЕЛА

28-30
Мај

Екипно Првенство на Македонија

П, ДВ, 10 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб МТП-Скопје 02/3064421

3 терени/ИТФ

26.05.2011
27.05.2011

Квалификации: 32 Главен Тур:нир 32

28-30
.Мај

Државно Првенство на Македонија

П , ДВ16 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје 02/3131361

4 Земја/ИТФ

26.05.2011
27.05.2011

Квалификации: 32 Главен Тур:нир 32

22 НЕДЕЛА

30 Мај
05 Јуни

“ЈУГ ОПЕН 2011”
квалификации поединечно јуниори и јуниорки

П 14 години јуниори и јуниорки
и конкуренција на двојки јуниори и јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје 02/3131361

6 Земја/ИТФ

ТЕ

Квалификации: 32 Главен Тур:нир 32

04-06
Јуни

Отворено Првенство на Македонија

П,12 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб АС-Скопје02/2403115

4 Земја/ИТФ

01.06.2011
02.06.2011

Квалификации: 32 Главен Тур:нир32

04-06
Јуни

Отворено Првенство на Македонија

П,18 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб МТП-Скопје 02/3064421

3 терени/ИТФ

01.06.2011
02.06.2011

Квалификации: 32
Главен Тур:нир32

23 НЕДЕЛА

11-13.
Јуни

Државно Првенство на Македонија

П 14 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје 02/3131361

4 Земја/ИТФ

09.06.2011
10.06.2011

Квалификации: 32 Главен Тур:нир32

11-13.
Јуни

Отворено Првенство на Македонија

П,10 години мочиња и девојчиња

Тениски клуб АС-Скопје
02/2403115

4 Земја/ИТФ

09.06.2011
10.06.2011

Неограничено

24 НЕДЕЛА

13-18
Јуни

“ШПАРКАСЕ КУП 2011”
квалификации поединечно јуниори и јуниорки

П 14 години јуниори и јуниорки
и конкуренција на двојки јуниори и јуниорки

ТК АС Скопје

Земја/8, НО

ТЕ

ТЕ

17-19
Јуни

Државно Првенство на Македонија

П,ДВ 18 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб МТП-Скопје 02/3064421

3 терени/ИТФ

15/06/2011
16/06/2011

Квалификации: 32 Главен Тур:нир32

17-19
Јуни

Отворено Првенство на Македонија

П, ДВ Ветерани 50- и 50+

Тениски клуб Југ-Скопје 02/3131361

4 Земја/ИТФ

15/06/2011
16/06/2011

Квалификации: 32 Главен Тур:нир32

26 НЕДЕЛА

24-26 Јуни

Отворено Првенство на Македонија

П,10 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб МТП-Скопје 02/3064421

3 терени/ИТФ

21/06/2011
22/06/2011

Квалификации: 32 Главен Тур:нир32

24-26 Јуни

Екипно Првенство на Македонија

П,ДВ 16 години и јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје 02/3131361

4 Земја/ИТФ

21/06/2011
22/06/2011

Квалификации: 32 Главен Тур:нир32

27 НЕДЕЛА

01-03
Јули

Отворено Првенство на Македонија

П 12 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб Маркови Кули Прилеп 048/430965

4 Земја/ИТФ

27.06.2011
28.06.2011

Квалификации: 32
Главен Тур:нир32

01-03
Јули

Екипно Првенство на Македонија

П,ДВ 18 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб АС-Скопје
02/2403115

4 Земја/ИТФ

27.06.2011
28.06.2011

МТФ


28 НЕДЕЛА

08-10
Јули

Отворено Првенство на Македонија
Меморијал Чичко Перо Савиќ

П 14 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб Битола-Битола 070/537190

4 Земја/ИТФ

05.07.2011
06.07.2011

Квалификации: 32 Главен Тур:нир32

08-10
Јули

Отворено Првенство на Македонија
Меморијал Чичко Перо Савиќ

П, ДВ Ветерани 50- и 50+

Тениски клуб Битола-Битола 070/537190

4 Земја/ИТФ

05.07.2011
06.07.2011

Квалификации: 32 Главен Тур:нир32

29 НЕДЕЛА

18-24
Јули

Европски индивидуални шампионати
http://tenniseurope.org/page.aspx?id=16374

П,ДВ 14,16 и 18 години јуниори и јуниорки

Чешка, Русија, Швајцарија

ТЕ

ТЕ

ТЕ

24-26
Јули

Отворено Првенство на Македонија

П 12 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб Леонтиќ-Скопје 070/377910

2 терени/ИТФ

15.07.2011
16.07.2011

Квалификации: 32
Главен Турнир32

30 НЕДЕЛА

26-28
Јули

Отворено Првенство на Македонија

П, 16 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб АС-Скопје 02/2403115

4 Земја/ИТФ

23.07.2011
24/07/2011

Квалификации: 32 Главен Тур:нир32

31 НЕДЕЛА

01-07
Август

“ШПАРКАСЕ Опен 2011”
квалификации поединечно јуниори

Поединечно 16 години јуниори и јуниорки
и конкуренција на двојки јуниори и јуниорки

ТК АС Скопје

Земја/8 НО

ТЕ

ТЕ

06-08
Август

Отворено првенство на Македонија

П, 12 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје 02/3131361

4 Земја/ИТФ

04.08.2011
05.08.2011

Квалификации: 32
Главен Тур:нир32

33 НЕДЕЛА

10-16
Август

“НЕОТЕЛ ОПЕН 2011”
квалификации поединечно јуниори и јуниорки

Поединечно 16 години јуниори и јуниорки
и конкуренција на двојки јуниори и јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје 02/3131361

7 земја / НО

ТЕ

ТЕ

13-15
Август

Отворено првенство на Македонија

 

П.10 години момчиња и девојчиња

Тениски клуб Југ-Скопје 02/3131361

4 Земја/ИТФ

12.08.2011
13.08.2011

Комитет за развој

34 НЕДЕЛА

16-22
Август

“АС ПЛУС ОПЕН 2011”
квалификации поединечно јуниори и јуниорки

Поединечно 18 години јуниори и јуниорки
и конкуренција на двојки јуниори и јуниорки

ТК АС Скопје

Земја/8, НО

ИТФ

ИТФ

20-21
Август

ДржавноПрвенство на Македонија

 

П,ДВ 10 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб АС-Скопје 02/2403115

4 Земја/ИТФ

17/08/2011
19/08/2011

Комитет за развој

35 НЕДЕЛА

23-29 Август

“НЕОКОМ ОПЕН 2011” квалификации поединечно јуниори и јуниорки

Поединечно 18 години јуниори и јуниорки
и конкуренција на двојки јуниори и јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје 02/3131361

4 Земја/Н.О.

ИТФ

ИТФ

26-28
Август

Отворено првенство на Македонија

 

П, 14 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб Битола-Битола 070/537190

3 Земја/ИТФ

24/08/2011
24/08/2011

Квалификации: 32 Главен Тур:нир32

26-28
Август

Отворено првенство на Македонија

Ветерани, 55- и55+

Тениски клуб Маркови Кули Прилеп 048/430965

4 земја/ИТФ

24/08/2011
24/08/2011

Квалификации: 32 Главен Тур:нир32

36 НЕДЕЛА

30 Август
02 Септември

Екипно Првенство на Македонија
за јуниори и јуниорки до 12

П, Дв,12 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб АС-Скопје 02/2403115

4 терени/ИТФ

01.09.2011
02/09/2011

Квалификации: 32 Главен Тур:нир32

37 НЕДЕЛА

10-12 Септем.

ДржавноПрвенство на Македонија

П, Дв,12 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб МТП-Скопје 02/3064421

3 Земја/ИТФ

07/09/2011
08/09/2011

МТФ

38 НЕДЕЛА

17-19
Септем

Отворено Првенство на Македонија

 

П, 14 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб МТП-Скопје 02/3064421

3 терени/ИТФ

14.09.2011
15.09.2011.

МТФ

16-19
Септем

Државно Првенство на Македонија

 

П, Двoјки, Втерани  50- и 50+ и Ветеранки

Тениски клуб АС-Скопје 02/2403115

4 Земја/ИТФ

14.09.2011
15.09.2011.

МТФ

39 НЕДЕЛА

24-26 Септем.

Отворено Првенство на Македонија

П, 16 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб МТП-Скопје 02/3064421

3 терени/ИТФ

МТФ

МТФ

24-25 Септем.

Отворено Првенство на Македонија
за јуниори и јуниорки до 10 години

П, 10 години момчиња и девојчиња

Тениски клуб Југ-Скопје 02/3131361

4 Земја/ИТФ

21/09/2011
22/09/2011

МТФ

40 НЕДЕЛА

26-29
Септември

Државно Првенство на Македонија за Жени и Мажи поединечна и конкуренција двојки

П, Двојки, Мажи 

Тениски клуб АС-Скопје 02/2403115

4 Земја/ИТФ

22/09/2011
23/09/2011

МТФ

01-03
Октомври

Отворено Првенство на Македонија

П, 14 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје 02/3131361

3 Земја/ИТФ

27/09/2011
29/09/2011

МТФ

01-03
Октомври

Македонска Лига во тенис за МажиПоединечно и двојки Мажи
ТК Југ
ТК АС Плус
ТК Љуботен
ТК Битола

Тениски клуб Југ-Скопје 02/3131361

3 Земја/ИТФ

Пријава и уплата котизација и номинација 26,09.2011

МТФ

41 НЕДЕЛА

08-09

Октомври

НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР
ЧУНГА ЛУНГА
Црвен и портокалов турнир И

Отворено Првенство на Македонија

Црвен портокалов турнир
и костур
девојчиња рр и костур
П, момчиња и девојчиња

Тениски клуб Југ-Скопје 02/3131361

2 Земја/ИТФ


4 терени/ИТФ

05.10.2011
06.10.2011

Отворен

 

 

 

 

 

 

 

08-10
Октомври

МАСТЕРС ТУРНИР

 

П, 18 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб МТП-Скопје 02/3064421

3 терени/ИТФ

МТФ

МТФ

08-10
Октомври

Лига за Ветерани

 

Ветерани, 50- и 50+

Тениски клуб Маркови Кули-Прилеп

3 терени/ИТФ

МТФ

МТФ

42 НЕДЕЛА

15-17
Октомври

Мастерс Турнир

Ветерани, 50- и 50+ и Ветеранки

Тениски клуб АС-Скопје
02/2403115

4 Земја/ИТФ

МТФ

Квалификации: 32
Главен Турнир:32

15-17

Октомври

МАСТЕРС ТУРНИР

П, 16 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје 02/3131361

4 Земја/ИТФ

МТФ

МТФ

43 НЕДЕЛА

22-24

Октомври

МАСТЕРС ТУРНИР

П, 14 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје 02/3131361

4 Земја/ИТФ

МТФ

МТФ

25-27
Октомври    
Државно Првенство на Македонија за ЖениПоединечна конкуренција Жени    

Тениски клуб АС-Скопје
02/2403115

4 Земја/ИТФ

21,10,2011
24,10,2011    

Квалификации: 32
Главен Турнир:32

Баркод
Генерален спонзор
Цевитана
Златен спонзор
Спонзори
  • VALMIR CONSTRUCTION –DOOEL Skopje
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup