Ранг лист 2017
 Ранг листи 2017
     јуниори до 14       јуниорки до 14                           
     јуниори до 16      јуниорки до 16
     јуниори до 18      јуниорки до 18
    Мажи поединечно
     мажи во конкуренција двојки
     Жени
     Ветерани 50-      ветерани 50+
     пласман на зелените турнири во 1/4 финале, 1/2 финале и финале
   пласман на портокаловите турнири во 1/4 финале, 1/2 финале и финале
     пласман на турнирите до 12 години во 1/4 финале, 1/2 финале и финале
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup