Тренерски комитет
Тренерски комитет

правилници и одлуки
2021 година

ОДЛУКА БРОЈ

ОПИС

страна

 

Одлуки поврзани со тековното работење на ТФСМ

 

3.7.

Одлука за определување на висинита на надоместокот за тренери кои водат репрезентации на меѓународни турнири во 2021 година, за тренери кои работат со играчите за време на официјални тренинг кампови

 

3.13.

Одлука за определување на висината на надоместокот за годишни тренерски лиценци за 2021 година

 

 

3.14.

Одлука за за определување на висината на надоместокот за тутор кој ја извршува  едукацијата за различни нивоа во 2021година

 

 

3.15.

Одлука за определување на висината на надоместокот кои кандидатите треба да го платат за учество на курс за тренери на ТФСМ  за 2021година

 

 

3.16.

Одлука за именување на лиценцирани Тениски теренери за 2021 година 

 

страна 2 

 

3.24.

 

Одлука за именување лице од УО на ТФСМ кое ќе го надгледува процесот на добвање на бронзено ниво од ИТФ и кое ќе биде врската помегу УО на ТФСМ и одговорното лице за едукација

 

 

3.28

Одлука за за бројот на поени/кредити кои тренерите ќе ги стекнуваат со посета на      семинари за континуирана едукација и продолжување на лиценци за 2021

 

 

Правила и Прописи на ТФСМ

 

6.34.

 

Одлука за донесување на Правилник за работа на Тренерски комитет и на тениските тренери

 

 

6.34.1

Правилник за работа на Тренерски комитет и на тениските тренери

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 

 

 


2020
ЛИЦЕНЦИРАНИ ТРЕНЕРИ во 2020 ГОДИНА

3.7.     Одлука за определување на висинита на надоместокот за тренери кои водат репрезентации на меѓународни турнири во 2020 година, за тренери кои работат со играчите за време на официјални тренинг кампови

3.13.    Одлука за определување на висината на надоместокот за годишни тренерски лиценци за 2020 година

3.14.    Одлука за за определување на висината на надоместокот за тутор кој ја извршува  едукацијата за различни нивоа во 2020 година

3.15.    Одлука за определување на висината на надоместокот кои кандидатите треба да го платат за учество на курс за тренери на ТФСМ  за 2020

3.16.    Одлука за именување на лиценцирани Тениски теренери за 2020 година
4.         Именувања на Претседатели на Комитети на ТФСМ за 2020 година
4.24     Одлука за именување на Претседатели на Комитети на ТФСМ според Организационата Шема на ТФСМ

4.26     Одлука за определување и исплата на месечните надоместоци на Претседателот и членовите на Тренерски Комитет.


Контакт

ТЕНИСКА ФЕДЕРАЦИЈА на СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
ул: Митрополит Теодосиј гологанов број 149/2 - локал 3
1000 СКОПЈЕ
тел/факс: +389 2 3229 687
Е-маил: mtf@unet.com.mk2016 година

ЕВРОПСКА ТРЕНЕРСКА КОНВЕНЦИЈА 19-23,10,2016 година -линк за преземање на комплетните презентации ТУКА.


2015 година

20та Јубилејна Конференција за тренери во Оточец, Словенија
Во периодот 5-6 Декември 2015 се одржа 20та Јубилејна Конференција за тренери во Оточец, Словенија организирана од Тренерската комисија при Словенската тениска асоцијација. Темата на конференцијата беше: "Успех на тенисерите од поранешните ЈУ републики".

На конференцијата учество зема и нашиот тренер Горан Шевченко кој воедно беше и презентер на конференцијата со темата "На пат со непознати играчи" искуство од 10 годишната работа со ИТФ Тимовите. 

Покрај нашиот тренер на конференцијата предаваа и: Никола Пилиќ (ХРВ), Бајо Фричќиќ (ХРВ), Алеш Филипчиќ (СЛО), Хрвоје Змајиќ (ХРВ), Душан Милојковиќ (СРБ), Златко Шоше (БИХ), Марко Пор (СЛО), Томаж Менцингер (СЛО), Томаж Берендиж (СЛО) и Богдан Јанша (СЛО).

Презентацијата која ја имаше Шевченко можете да ја симнете на следниот линк


   Одлука за лиценцирање тренери 2015 година

   Одлука за лиценцирани едуцирани тренери во 2015 година


  Одлука за едукација на тренери за 2015 година

 Одлука за тутори за тренерска едукација во 2015 година


2014

Во периодот од 01 до 04 јули на терените на тенискиот клуб Југ-Скопје се одржа Модул 1 од курсот за тренерска едукација од Ниво 1 на Македонската тениска Федерација. На курсот учество земаа 26 тренери, а предавач на курсот е Горан Шевченко.


Тренерскиот комитет при МТФ дава објава за неколку настани кои ќе се случат следните 3 месеци. Подолу се комплетните информации, доколку имате дополнителни прашања Ве молам да ме контактирате(goransev@yahoo.com)

- Овогодинешниот симпозиум ќе се одржи во Хелсинки, Финска од 24 до 28 Октомври
- Како атачмент го имате официјалниот документ за Симпозиумот, бр. 1
- Сите заинтересирани можат да се пријават до 12 Септември 2012 на goransev@yahoo.com
- За дополнителни информации Ве молам да ме контактирате на мојот е-маил

СОСТАНОК НА ТРЕНЕРСКИОТ КОМИТЕТ
Состанокот ќе се одржи на ден 5 Септември во 12 часот, ТК ЈУГ Скопје
На состанокот ќе се разговара за:
- Престојниот семинар кој ке се одржи од 13 до 16 Септември 2012, информација за овој семинар во текстот подолу
- Информација за Спортската гимназија која ке започне со работа на 1 Септември 2012
- Престојниот курс за тренери од Ниво 1 во месец Ноември 2012
- Правилник за Тениски тренери
- Донесување заклучоци и закажување следен состанок

- Семинарот ке се одржи од 13 до 16 Септември 2012 во ТК ЈУГ Скопје
- Семинарот е како продолжение на досегашната едукација во склоп на проектот Тенис под 10 години
- На семинарот имаат право да учествуваат сите тренери кои работат во клубовите, минимум еден преставник. Бројката не е ограничена- Тема на семинарот ќе биде: Преод од Зелен на регуларен терен (10 кон 12 години), проблеми и решенија (како аттачмет ја имате програмата за Семинарот бр.2 и пријавниот лист бр.3)
- Семинарот ќе го води ИТФ експертот Проф. Др. Алеш Филипчиќ (неговата кратка биографија ќе ви ја проследиме за кратко)
- Семинарот ќе биде на Српско/хрватски јазик

- Семинарот ќе се одржи од 10 до 11 Ноември во Оточец, Словенија
- Семинарот ќе го води Иво Ван Акен од Белгија
- Подетални информации во атачментот бр. 5
- Сите заинтересирани да се пријават до 10 Септември 2012 на goransev@yahoo.com
- За дополнителни информации Ве молам да ме контактирате на мојот е-маил

За се понатаму Ве молам да ме контактирате.

Со почит,
Горан Шевченко
Тренерски комитет - Претседател


 Резултати од тестирање -прва селекција за спортска гимназија

 Состанок Тренерски Комитет 25,04,2012 година
 КОНКУРС- за стручни лица кои ќе работат во Националната Спортска Гимназија на Република Македонија

 Одлука за лиценцирање тренери во 2012 година

Презентацијата на Европскиот сипозиум одржан 2011 можете да ја симнете тука

Горан Шевченко еден од предавачите на 17th ITF Worldwide Coaches Conference by BNP Paribas кој ќе се одржи во Port Ghalib, Egypt, во периодот од 20 – 24 Ноември 2011

Горан Шевченко се престави со темата “Работа со ИТФ Тимовите - Развој на области за изградба на идни квалитетни играчи”.  Презентацијата можете да ја симнете тука.

На 17 ИТФ Светска тренерска конференција учествуваат и тројца Македонски тренери

Слободан Бачварски-Боби во посета ”Bromley Tennis Centre” 

Баркод
Генерален спонзор
Цевитана
Златен спонзор
Спонзори
  • VALMIR CONSTRUCTION –DOOEL Skopje
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup