Календар 2019
ЗИМСКИ КАЛЕНДАР НА НАТПРЕВАРИ 2019

Дата

ТУРНИР

КАТЕГОРИЈА

КЛУБ ОРГАНИЗАТОР

ТЕРЕНИ / ТОПКИ

РОК НА ПРИЈАВА/

РОК НА ОДЈАВА

ФОРМАТ

50 недела

15-18

Декември

Зимско Отворено Првенство на Македонија

 

П, 14 години Јуниори и Јуниорки

ТК Тенниспарк-Скопје

071 367 992

Црвена Земја

2 терени/Баболат

12/12/2018

 

главен турнир 32

51 недела

22-24

Декември

Проект Детски Тенис

 

 

Црвен тенис и Потокалов тенис момчиња и девојчиња

ТК ИТЦМ-Скопје

070 338 289

2 Тврда подлога/ИТФ

Црвени и портокалови

20/12/2018

 

неограничено

29-31
Декември

Зимско Отворено Првенство на Македонија

П, 18 години Јуниори

 

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Црвена Земја

2 терени/Баболат

19/12/2018

 

главен турнир 32

3 недела

19-22

Јануари

Зимско Отворено Првенство на Македонија

П, 14 години Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Црвена Земја

2 терени/Баболат

16/01/2019

 

главен турнир 32

4 недела

26-28 Јануари

Зимско Отворено Првенство на Македонија

П, 16 години, Јуниори и Јуниорки

ТК Тенниспарк-Скопје

071 367 992

Црвена Земја

2 терени/Баболат

23/01/2019

 

главен турнир 32

5 недела                                                                                                                                                                                                  

02-04

Февруари

            Зелен Тенис

                      

П, 11 години 
момчиња и девојчиња

ТК Академија Аеродром-Скопје

076 467 979

2 Тврда подлога/ИТФ

      Зелени Топки

30/01/2019

 

главен турнир 32

6 недела

09-11

Февруари

Зимско Отворено Првенство на Македонија

 

П, 12 години Јуниори и Јуниорки

ТК ИТЦМ-Скопје

070 338 289

2 Тврда подлога/ИТФ

Црвени и портокалови

06/02/2019

главен турнир 32

7 недела

16-18

Февруари

Зимско Отворено Првенство на Македонија

 

П, 18 години Јуниори и Јуниорки
распоред за играње:
сабота 16.02.2019
Недела: 17.02.2019

ТК Тенниспарк-Скопје

071 367 992

Црвена Земја

2 терени/Баболат

13/02/2019

 

главен турнир 32

8 недела

23-25

Февруари

 

Зимско Отворено Првенство на Македонија

 

П, 16 години, Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Црвена Земја

2 терени/Баболат

20/02/2019

главен турнир 32

23-26

Февруари

 

Зимско Отворено Првенство на Македонија

 

П, Ветерани Мажи

 

Црвена Земја

2 терени/Баболат РГ

20/02/2019

главен турнир 32

9 недела

02-04

Март

Проект Детски Тенис

 

Црвен, Потокалов тенис
момчиња и девојчиња

ТК Академија Аеродром-Скопје

076 467 979

2 Тврда подлога/ИТФ

Црвени и портокалови

28/02/2019

неограничено

10 недела

04-16

Март

ИТФ/ТЕ Развоен Европски шемпионат

П, ДВ, 14 години Јуниори и Јуниорки

 

ТЕ

     22/01/2019  МТФ

ТЕ

11 недела

9-11

Март

Зелен Тенис 

П, 11 години момчиња и девојчиња

ТК Тенниспарк-Скопје

071 367 992

Црвена Земја

2 терени/ИТФ Зел.Топ.

06/03/2019

 

главен турнир 32

9-11

Март

Зимско Отворено Првенство на Македонија

П, 12 години Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Црвена Земја

2 терени/Баболат

06/03/2019

 

главен турнир 32


 
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup