Контакт
Контакт

ТЕНИСКА ФЕДЕРАЦИЈА на СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
Претседател- Г-дин Александар Ивановски

ул: Митрополит Теодосиј Гологанов број 149/2 - локал 3
1000 СКОПЈЕ
тел/факс: +389 2 3229 687
Е-маил: mtf@unet.com.mk
Фунција

Име презиме

Мобилен

мејл

Секретар

Билјана Димовска

+389 71 218 267

dimovskab@yahoo.com

Државен селектор

Горан Шевченко

+389 70 233 243

goransev@me.com 

Тренерски Комитет

Глигор Санев- Претседател

+389 75 351 118

gige@dr.com 

Женски Комитет

Фед Куп Селектор Димитар Лабудовиќ
Асистент селектор Златко Диманоски

+389 70 388 394
+389 75 455 190

labud_mkd@yahoo.com

zdimanoski@gmail.com

Машки Комитет

Дејвис Куп Селектор-Чедомир Јовановски
Асистент Селектор-Владимир Томиќ

+49 176 29963794
+389 75 304 001

jovanovski.cedo@gmail.com

vladimirtomic84@gmail.com

Јуниорски Комитет

Претседател,Предраг Русевски
член на јуниорски комитет - Владимир Томиќ

+389 75 430 408
+389 75 304 001

peckotenis@gmail.com

vladimirtomic84@gmail.com

Судиско-натпреварувачки Комитет

Ветерански Комитет

Антонио Радојничкиќ

+389 71 362 857

antonioradojnickik@yahoo.com

Комитет за развој

Горан Шевченко

+389 70 233 243

goransev@me.com Баркод
Генерален спонзор
Цевитана
Златен спонзор
Спонзори
  • VALMIR CONSTRUCTION –DOOEL Skopje
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup