Календар 2022
Календар 2022

Дата

ТУРНИР

КАТЕГОРИЈА

КЛУБ ОРГАНИЗАТОР

ТЕРЕНИ / ТОПКИ

РОК НА ПРИЈАВА/

РОК НА ОДЈАВА

ФОРМАТ

50 недела

18-21

Декември

Зимско Отворено Првенство

 

П, 14 години Јуниори и Јуниорки
распоред за играње, Сабота18.12.2021
Недела19.12.2021

ТК Мондано-Скопје          071 397 338

Вештачка трева

2 терени/Баболат Голд

14/12/2021

 

главен турнир 32

51 недела

25-26

Декември

           

Зелен Тенис Турнир

                     

 

П, 11 години Јуниорки

ТК Тенниспарк-Скопје

070 385 021

Црвена Земја

2 терени/ИТФ Зел.Топ.

21/12/2021

 

главен турнир 32

2 недела

14-17

Јануари

Зимско Отворено Првенство 

П, 18 години Јуниори и Јуниорки
Сабота,15.01.2022
Недела 16.01.2022

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Црвена Земја

2 терени/Хеад Тоур

11/01/2022

 

главен турнир 32

15-18

Јануари

Црвен и Портокалов Тенис Турнир

 

П, Момчиња и Девојчиња

ТК Мондано-Скопје

071 397 338

 Вештачка трева                                      2 терени/ИТФ црв. и порт.топ

12/01/2022

Неограничено

3 недела

22-25 Јануари

 

Зимско Отворено Првенство

 

П, 16 години, Јуниори и Јуниорки

ТК Тенниспарк-Скопје

070 385 021

Црвена Земја

2 терени/Хеад Тоур

19/01/2022

 

главен турнир 32

4 недела                                                                                                                                                                                                  

29Јануари

01Февруари

Зимско Отворено Првенство

П, 14 години Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Црвена Земја

2 терени/Баболат Голд

26/01/2022

 

главен турнир 32

5 недела

22-25 Февруари

 

Зимско Отворено Првенство

 

П, 12 години Јуниори и Јуниорки

ТК Мондано-Скопје          071 397 338

Вештачка трева

2 терени/Баболат Голд

02/02/2022

 

главен турнир 32

6 недела

12-13

Февруари

            Зелен Тенис Турнир

                     

П, 11 години Јуниори

ТК Академија-Аеродром

076 467 979

Тврда Подлога

1 терен/ИТФ Зел. Топ

09/02/2022

главен турнир 32

7 недела

19-22

Февруари

Зимско Отворено Првенство

П, 16 години, Јуниори и Јуниорки

ТК Мондано-Скопје          071 397 338

Вештачка трева

2 терени/Хеад Тоур

16/02/2022

главен турнир 32

19-20  Февруари

            Зелен Тенис Турнир

                     

П, 11 години Јуниорки

ТК Академија-Аеродром

076 467 979

Тврда Подлога

1 терен/ИТФ Зел. Топ

16/02/2022

главен турнир 32

8 недела

26Февруари

01 Март

Зимско Отворено Првенство

Награден Фонд 93.000 ден.

П, Мажи и Жени

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Црвена Земја

2 терени/Хеад Тоур

23/02/2022

 

главен турнир 32

26-27 Февруари

Црвен и Портокалов  Тенис Турнир

П, Момчиња и Девојчиња

ТК Тенниспарк-Скопје

070 385 021

 Црвена Земја 2 терени/ИТФ црв. и порт.топ

23/02/2022

Неограничено

9 недела

05-06

Март

Зимско Отворено Првенство

П, 12 години Јуниори

ТК Академија-Аеродром

076 467 979

Тврда Подлога            1 терен/Баболат Голд

02/03/2022

 

главен турнир 32

10 недела

12-15

Март

Зимско Отворено Првенство

П,Ветерани 30+ и 50+ години

ТК Тенниспарк-Скопје

070 385 021

Зрвена Земја

2 терени/ Топки тба

09/03/2022

 

главен турнир 32

12-13

Март

Зимско Отворено Првенство

П, 12 години Јуниорки

ТК Академија-Аеродром

076 467 979

Тврда Подлога            1 терен/Баболат Голд

09/03/2022

главен турнир 32

11 недела

19-22

Март

Зимско Отворено Првенство

П, 18 години Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Црвена Земја

2 терени/Хеад Тоур

16/03/2022

 

главен турнир 32

Баркод
Генерален спонзор
Цевитана
Златен спонзор
Спонзори
  • VALMIR CONSTRUCTION –DOOEL Skopje
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup