Календар 2015

Дата

ТУРНИР

КАТЕГОРИЈА

КЛУБ ОРГАНИЗАТОР

ТЕРЕНИ / ТОПКИ

РОК НА ПРИЈАВА/

РОК НА ОДЈАВА

ФОРМАТ

 

51 недела

 

20-22

Декември

Зимско Отворено Првенство на Македонија

П, 14 години Јуниори и Јуниорки,

Тениски клуб Југ-Скопје

02 5511896

2 терени/Баболат

17/12/2014

главен турнир 32

 

52 недела

 

27-28

Декември

Проект Детски Тенис

 

Црвен, Потокалов тенис

Тениски клуб АТК-Скопје 070700770

2 терени/Баболат Црвени и Портокалови

25/12/2014

неограничено

 

28-30

Декември

Зимско Отворено Првенство на Македонија 

П, 18 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје 02 5511896

2 терени/Баболат

25/12/2014

главен турнир 32

 

4 недела

 

24-26

Јануари

Зимско Отворено Првенство на Македонија

П, 14 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје 02 5511896

2 терени/Баболат

23/01/2015

главен турнир 32

 

5 недела

 

31 Јануари

02 Февруари

Зимско Отворено Првенство на Македонија

 

П, 12 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб АТК-Скопје 070700770

2 терени/Баболат

28/01/2015

главен турнир 32

 

6 недела

 

07-09

Февруари

Зимско Отворено Првенство на Македонија

П, 16 години, Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Црна Река-Кавадарци 076 660 665

2 терени/Баболат

04/02/2015

главен турнир 32

 

7 недела

 

14-16

Февруари

Зимско Отворено Првенство на Македонија

П, 18 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Винерпро-Прилеп 070 308 030

2 терени/Баболат

11/02/2015

главен турнир 32

 

8 недела

 

21-23

Февруари

Зимско Отворено Првенство на Македонија

П, 12 години 
јуниори и јуниорки

Теннис Парк Скопје-Скопје

077 709 129

2 терени/Баболат

18/02/2015

 

главен турнир 32

 

9 недела

 

28 Февруари

02 Март

Зимско Отворено Првенство на Македонија

П, 16 години, Јуниори и Јуниорки

Теннис Парк Скопје-Скопје

077 709 129

2 терени/Баболат

25/02/2015

главен турнир 32

 

10 недела

 

07-09

Март

        Зелен турнир

П, 11 години момчиња и девојчиња ,

Теннис Парк Скопје-Скопје

077 709 129

2 терени/Баболат Зелени Топки

04/03/2015

главен турнир 32

 

11 недела

 

10-20

Март

ИТФ/ТЕ Источно Европски шампионат

П, ДВ, 14 години Јуниори и Јуниорки

Анталија, Турција

 

ТЕ

23/01/2015  МТФ

ТЕ

 

11 недела

 

14-15

Март

Проект Детски Тенис

 

црвен тенис
портокалов турнир девојчиња 
портокалов турнир - момчиња  

Тениски клуб Југ-Скопје

02 5511896

2 терени/Баболат Црвени и Портокалови

12/03/2015

 

неограничено

 

14 -22

Март

Зимско Отворено првенство за Ветерани

П, Ветерани 50-
 Ветерани 50+

Теннис Парк Скопје-Скопје

077 709 129

2 терени/Баболат

12/03/2015

 

главен турнир 32  

 

12 недела

 

 

 

 

 

 

 

21-23

Март

Зелен турнир

 

П, 11 години
момчиња и девојчиња

Тениски клуб АТК-Скопје 070700770

2 терени/Баболат Зелени Топки

11/03/2015

 

главен турнир 32

 

 13 недела

28-30

 Отворено Првенство на Македонија

 

П, 18 години Јуниори

Тениски клуб Југ-Скопје

02 5511896

Земја 4 терени/Баболат

25/03/2015

26.03.2015

главен турнир 32

 28-30

Март

Отворено Првенство на Македонија

 

П, 12 години момчиња и девојчиња

Тенис Парк Скопје-Скопје

077 709 129  

Земја 4 терени/Баболат

25,03,2015

26,03,2015

главен турнир 32

 14 недела

04.06    Април

Отворено Првенство на Македонија

 

П, 14 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб Евросет-Скопје 070 843 054

Земја 4 терени/Баболат

01.04.2015      02.04.2015                

главен турнир 32

04.06    Април

Проект Детски Тенис

 

Црвен, Потокалов тенис

Тениски клуб МТП-Скопје

02 3064 421

Земја 3 терени/Баболат

02.04.2015      03.04.2015                

неограничено

16 недела

13-19

Април

FED CUP 2015 Евро –Африканска зона 3

П, ДВ жени

Улцињ, Црна Гора

ITF

ITF

ITF

18-20

Април

Отворено Првенство на Македонија

П, 12 години јуниори и јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје

02 5511896

Земја 4 терени/Баболат

15.04.2015

16.04.2015

главен турнир 32

18-20

Април

Зелен турнир

 

П, 11 години момчиња и девојчиња

Тенис Парк Скопје-Скопје

077 709 129   

Земја 4 терени/Баболат

15.04.2015

16.04.2015

главен турнир 32

17  недела

25-27

Април

Отворено Првенство на Македонија Меморијал Дејан Доновски

П, 16 години, Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје

02 5511896

Земја 4 терени/Баболат

22,04,2015

23,04,2015

главен турнир 32

24-27

Април

Отворено Првенство на Македонија

 

П. Ветерани 30+, 
 и  50 и повозрасни

Тениски клуб Евросет-Скопје 070 843 054

 4 терени ѕемја /Баболат

21,04,2015

22,04,2015

главен турнир 32

18 недела                                                                                                                                                                                                  

01-03,

Мај

Отворено Првенство на Македонија  

П, 12 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб МТП-Скопје

02 3064 421

Земја 3 терени/Баболат

28,04,2015

29,04,2015

главен турнир 32 разигрување

01-03,

Мај

Отворено Првенство на Македонија

 

П, 18 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Црна Река-Кавадарци 076 660 665

Земја 3 терени/Баболат

28,04,2015

29,04,2015

главен турнир 32

19 недела

09-10,

Мај

Проект Детски Тенис Регионално

 

АТК: Црвен, Потокалов момчиња и девојчиња
Битола:
Црвен, Потокалов девојчиања и момчиња


Тениски клуб
ATK Скопје 070700770


Тениски клуб Битола-Битола 070/537190

 


3
терени земја / /Babolat


2 терени земја /
Babolat

 

07,05,2015

08,05,2015

неограничено

09-11,

Мај

Отворено Првенство на Македонија

 

П, 16 години, Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Евросет-Скопје 070 843 054

 4 терени ѕемја /Баболат

06,05,2015

07,05,2015

главен турнир 32

09-12,

Мај

Отворено Првенство на Македонија

 

П. Ветерани 30+, Ветерани 50+

Тениски клуб Љуботен Тетово 078  428 204

Земја 3 терени/Баболат

05,05,2015

06,05,2015

главен турнир 32

20 недела

1618

Мај

Зелен турнир

 листа на пријавени

 

П, 11 години момчиња и девојчиња

Тениски клуб Црна Река-Кавадарци 076 660 665

Земја 3 терени/Баболат

13,05,2015

14,05,2015

главен турнир 32 разигрување

16 – 18

Мај

Отворено Првенство на Македонија Меморијал Благој Едровски

 листа на пријавени 

П, 14 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Акватен Кочани 070 370 404

Земја 4 терени/Баболат

13,05,2015

14,05,2015

главен турнир 32

21 недела

23-25

Мај

Државноно Првенство на Македонија
 листа на пријавени

П, 16 години,Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје

02 5511896

Земја 4 терени/Баболат

20,05,2015

21,05,2015

главен турнир 32

23-25

Мај

Отворено Првенство на Македонија Меморијал Димовски Јованчо-Начко
 листа на пријавени

П, 12 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Битола-Битола 078 228 665

Земја 4 терени/Баболат

20,05,2015

21,05,2015

главен турнир 32 разигрување

22 недела

  29 31             
 мај

Државноно Првенство на Македонија

П, 14 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје

02 5511896

Земја 4 терени/Баболат

26,05,2015

27,05,2015

главен турнир 32

29- 31              
мај

Отворено Првенство на Македонија

П. Ветерани 30+,

Тениски клуб Црна Река-Кавадарци 076 660 665

Земја 3 терени/Баболат

26,05,2015

27,05,2015

главен турнир 32

23 недела

01- 07

Јуни

Tennis Europe Junior Tour

BITOLA OPEN 14&U

 

П, ДВ, 14 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Битола-Битола 078 228 665

6 терени земја / НО

ТЕ

ТЕ

06-08

Јуни

Отворено Првенство на Македонија

 

П, 16 години, Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Винерпро-Прилеп 070 308 030

Земја 3 терени/Баболат

03,06,2015

04,06,2015

главен турнир 32

06-08

Јуни

         Меморијал Александар Славковски

Црвен, Потокалов и Зелен тенис
момчиња и девојчиња

Тениски клуб Југ-Скопје

02 5511896

Земја 4 терени/Баболат црвени, портокалови, зелени топки

03,06,2015

04,06,2015

главен турнир 32

24 недела

08-14

Јуни

Tennis Europe Junior Tour

JUG OPEN  14&U

 

П, ДВ, 14 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје

02 5511896

6 терени земја / НО

ТЕ

ТЕ

12-14

Јуни

Зелен турнир

 

П, 11 години момчиња и девојчиња

Тенис Парк Скопје-Скопје

077 709 129   

Земја 4 терени/Баболат

09,06,2015

10,06,2015

главен турнир 32

25 недела

15 -21

Јуни

Tennis Europe Junior Tour

ATK  OPEN 16&U

 

П, ДВ, 16 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб АТК-Скопје 070700770

6 терени/ НО

ТЕ

ТЕ

19-21
Јуни

 Отворено Првенство на Македонија     Меморијал Дамјан Димиќ

П, 12 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб АТК-Скопје 070700770

Земја 4 терени/Баболат

17,06,2015

18,06,2015 (10:00)

главен турнир 32

20-22

Јуни

Отворено Првенство на Македонија

 

П. Ветерани 30+, 50+

Тениски клуб МТП-Скопје

02 3064 421

Земја 3 терени/Баболат

16,06,2015

17,06,2015

главен турнир 32

26 недела

23-25
Јуни

 Државно Првенство на Македонија

П, 18 годиниЈуниори и Јуниорки

Тенис Парк Скопје-Скопје

077 709 129   

Земја 4 терени/Баболат

18,06,2015
19
,06,2015

главен турнир 32

21 -23
Aвгуст

ITF Senior Circuit

PRILEP OPEN

П, ДВ, Ветерани

Тениски клуб Прилеп-Прилеп

078 343 530

Земја 3 терени/НО

ИТФ

ИТФ

27-28

Јуни

Зелен турнир

 

П, 11 годинимомчиња и девојчиња

Тениски клуб Винерпро-Прилеп 070 308 030

Земја 3 терени/Баболат Зелени Топки

24,06,2015

25,06,2015

главен турнир 32 разигрување

27 недела

03-05

Јули

Отворено Првенство на Македонија

 

П, 16 години, Јуниори и Јуниорки 

Тенис Парк Скопје-Скопје

077 709 129   

Земја 4 терени/Баболат

30.06.2015

01,07,2015

главен турнир 32

28 недела

10-12

Јули

Отворено Првенство на Македонија Меморијал Чичко Перо Савиќ

 

П, 14 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Битола-Битола 078 228 665

Земја 4 терени/Баболат

07,07,2015

08,07,2014

главен турнир 32

11-13

Јули

Отворено Првенство на Македонија Меморијал Чичко Перо Савиќ

П. Ветерани 50+, 50-

Тениски клуб Битола-Битола 078 228 665

Земја 4 терени/Баболат

08,07,2015

09,07,2015

главен турнир 32

29 недела

17-19

Јули

Отворено Првенство на Македонија

 

П, 12 годиниЈуниори и Јуниорки

Тениски клуб Прилеп-Прилеп

070 636 422

Земја 4 терени/Баболат

14,07,2015

15,07,2015

главен турнир 32 разигрување

15-18

Јули

DAVIS CUP 2015

 

П, Двојки мажи Европска зона 3

 

Сан Марино, Сан Марино

ITF

ITF

ITF

30 недела

20-26

Јули

European Junior Individual Championships14, 16 &18U

 

П, ДВ, 14, 16i 18 години Јуниори и Јуниорки

Плзен, Чешка

Москва, Русија

Клостерс, Швајцарија

ТЕ

ТЕ

ТЕ

31 недела

05 – 07

Септември

 

Зелен турнир

 

П, 11 години момчиња и девојчиња

Тениски клуб МТП-Скопје

02 3064 421

Земја 3 терени/Баболат Зелени Топки

 

главен турнир 32 разигрување

32 недела

03-09

Август

Tennis Europe Junior Tour

CRNA REKA OPEN 16&U

 

П, ДВ, 16 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Црна Река-Кавадарци 076 660 665

6 терени земја / НО

ТЕ

ТЕ

33 недела

10-16

Август

Tennis Europe Junior Tour

NEOTEL OPEN 16&U

 

П, ДВ, 16 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје

02 5511896

6 терени земја / НО

ТЕ

ТЕ

14-16  

Август

Отворено Првенство на Македонија

 

П, 14 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Винерпро-Прилеп 070 308 030

Земја 3 терени/Баболат

11,08,2015         12,08,2015                        

главен турнир 32

34 недела

17-23

Август

ITF  Junior Circuit

JUG  OPEN 18&U

 

П, ДВ, 18 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје

02 5511896

6 терени земја / НО

ИТФ

ИТФ

29-31
Август

Отворено Првенство на Македонија

 

П, 12 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Љуботен Тетово 078  428 204

Земја 3 терени/Баболат

19.08,2015

20.08,2015

главен турнир 32 разигрување

22-24
Август

Зелен турнир

 

П, 11 години момчиња и девојчиња

Тениски клуб Академија Аеродром

Тврда 4 терени/Баболат Зелени Топки

19.08,2015

20.08,2015

главен турнир 32 разигрување

21-23
Август

ITF Senior Circuit

PRILEP OPEN

 

П, ДВ, Ветерани

Тениски клуб Прилеп-Прилеп

078 343 530

Земја 3 терени/НО

ИТФ

ИТФ

35 недела

25-31

Август

ITF  Junior Circuit

NEOCOM OPEN 18&U

 

П, ДВ, 18 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје

02 5511896

6 терени земја / НО

ИТФ

ИТФ

28 -30

Август

Отворено Првенство на Македонија

 

П, 16 години, Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Академија Аеродром

Тврда 4 терени/Баболат

25,08,2015

26,08,2015

главен турнир 32

28 -30

Август

Проект Детски Тенис

 

Црвен, Потокалов тенис

Тениски клуб Црна Река-Кавадарци 076 660 665

Земја 3 терени/Баболат рвени и Портокалови Топки

26,08,2015

неограничено

28-30
Август

Отворено Првенство на Македонија

П, 12 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Љуботен Тетово 078  428 204

Земја 3 терени/Баболат

26,08,2015

26,08,2015

главен турнир 32 разигрување

36 недела

05 – 07

Септември

Отворено Првенство на Македонија

 

П, 14 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје

02 5511896

Земја 4 терени/Баболат

03,09,2015

04,09,2015

главен турнир 32

04 – 07

Септември

Отворено Првенство на Македонија

 

П. Ветерани 30-,50+

Тениски клуб Винерпро-Прилеп 070 308 030

Земја 3 терени/Баболат

02,09,2015

03,09,2015

главен турнир 32

05 – 07

Септември

Зелен турнир

П, 11 години момчиња и девојчињa

Тениски клуб МТП-Скопје

02 3064 421

Земја 3 терени/Баболат Зелени Топки

03.09.2015
04.09.2015

главен турнир 32 разигрување

37 недела

12-14

Септември

Државно Првенство на Македонија

 

П, 12 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб АТК-Скопје 070700770

Тврда 4 терени/Баболат

09,09,2015

10,09,2015

главен турнир 32 разигрување

21-23
Септември

Отворено Првенство на Македонија

 

П, 18 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје

02 5511896

Земја 4 терени/Баболат

17,09,2015
18,09,2015

главен турнир 32

12-13

Септември

Проект Детски Тенис Фестивал

 

Црвен, Потокалов ,Зелен Тенис
момчиња и девојчиња

Тениски клуб Битола-Битола 078 228 665

Земја 4 терени/Баболат Црвени ,Портокалови и ЗелениТопки

10,09,2015

10,09,2015

неограничено

38 недела

19-21

Септември

Екипно Првенство на Македонија

 

П, Дв,12 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб АТК-Скопје 070700770

Тврда 4 терени/Баболат

17,09,2015

18,09,2015

главен турнир 32

18-21

Септември

Државноно Првенство на Македонија

 

П. Ветерани 30+, 50+

Тенис Парк Скопје-Скопје

077 709 129   

Земја 4 терени/Баболат

15,09,2015

16,09,2015

главен турнир 32

21-23
Септември

Отворено Првенство на Македонија

П, 18 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје

02 5511896

Земја 4 терени/Баболат

17,09,2015

18,09,2015

39 недела

26-28

Септември

Отворено Првенство на Македонија

 

П, 16 години, Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Црна Река-Кавадарци 076 660 665

Земја 4 терени/Баболат

23,09,2015

24,09,2015

главен турнир 32

26-27

Септември

Проект Детски Тенис Регионално

 

Црвен, Потокалов тенис
Скопски регион
ФанТенис-Скопје
црвен тенис
портокалов момчиња
пртокалов девојчиња

Тениски клуб ФанТенис-Скопје

Тениски клуб Прилеп-Прилеп

Н.О.

3 терени тврда подлога/Babolat

3 терени земја / Babolat

      2 терени Dop.Obj./Babolat   

24,09,2015

неограничено

24-27

Септември

ITF Senior Circuit

JUG SENIOR Cup 2015

 

П, ДВ, Ветерани

Тениски клуб Југ-Скопје

02 5511896

Земја 4 терени/НО

ИТФ

ИТФ

40 недела

28 Септември

02 Октомври

Државноно Првенство на Македонија

 

Поединечно Мажи и Жени и Двојки мажи

Тениски клуб Југ-Скопје

02 5511896

Земја 4 терени/Баболат

23,09,2015

24,09,2015

главен турнир 32

03-05

Октомври

Лига во Тенис на Македонија

 

П. Дв. Мажи

Тениски клуб Југ-Скопје

02 5511896

Земја 4 терени/Баболат

МТФ

МТФ

03-05

Октомври

Зелен турнир

 

П, 11 години момчиња и девојчиња

Тениски клуб АТК-Скопје 070700770

Тврда 4 терени/Баболат зелени топки

30,09,2015       01,10,2015

главен турнир 32 разигрување

41 недела

10 - 12 Октомври

Лига за Ветерани на Македонија

 

П. Дв.  Ветерани
записници од натпревари

DOPOLNITELNO ]E SE OBJAVI

Земја 4 терени/Баболат

08,10,2015

09,10,2015

МТФ

10 - 12 Октомври

 

Мастерс Првенство на Македонија  

 

П, 18 години Јуниори и Јуниорки

Тенис Парк Скопје-Скопје

077 709 129   

Земја 4 терени/Баболат

08,10,2015

09,10,2015

МТФ

42 недела

17-19 Октомври

 

Мастерс Првенство на Македонија  

 

П, 14 години Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје

02 5511896

Земја 4 терени/Баболат

15,10,2015

16,10,2015

МТФ

17-19 Октомври

Зелен турнир

 

П, 11 години момчиња и девојчиња

Тениски клуб Љуботен Тетово 078  428 204

Земја 3 терени/Баболат Зелени Топки

14,10,2015

15,10,2015

главен турнир 32 разигрување

17-18 Октомври

Проект Детски Тенис

 

Црвен, Потокалов тенис

Тениски клуб Академија Аеродром

Тврда 4 терени/Баболат Црвени и Портокалови Топки

15,10,2015

16,10,2015

неограничено

43 недела

23-25 Октомври

Мастерс Првенство на Македонија  

 

П, 16 години, Јуниори и Јуниорки

Тениски клуб Југ-Скопје

02 5511896

Земја 4 терени/Баболат

21,10,2015

22,10,2015

МТФ

31Октомври
02 Ноември

Мастерс Првенство на Македонија  

П. Ветерани 30+,  Ветерани 50+

Тенис Парк Скопје-Скопје

077 709 129   

Земја 4 терени/Баболат

29,10,2015

29,10,2015

МТФ

Баркод
Генерален спонзор
Цевитана
Златен спонзор
Спонзори
  • VALMIR CONSTRUCTION –DOOEL Skopje
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup