Календар 2020
Календар 2020

Дата

ТУРНИР

КАТЕГОРИЈА

КЛУБ ОРГАНИЗАТОР

ТЕРЕНИ / ТОПКИ

РОК НА ПРИЈАВА/

РОК НА ОДЈАВА

ФОРМАТ

50 недела

21-24

Декември

Зимско Отворено Првенство на Северна Македонија

П, 14 години Јуниори и Јуниорки

ТК Тенниспарк-Скопје 071 376 992

Црвена Земја

2 терени/Баболат

18/12/2019

главен турнир 32

51 недела

28-30
Декември

Зимско Отворено Првенство на Северна Македонија

 

П, 18 години Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје, 075 430 405

Црвена Земја
2 терени/Баболат

25/12/2019

главен турнир 32

28-29
Декември

Фестивал на Детски Тенис (Црвен, Портокалов и Зелен Тенис)

Поединечно и Мултидисциплинарно
црвен тенис
портокалов тенис: момчиња и девојчиња
зелен тенис
момчиња и девојчиња

ТК Тенниспарк-Скопје 071 376 992

Црвена Земја/Тврда

2 терени+1 Терен

24/12/2019

неограничено

3 недела

18-21
Јануари

Зимско Отворено Првенство на Северна Македонија

П, 14 години Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје, 075 430 405

Црвена Земја
2 терени/Баболат

15/01/2020

главен турнир 32

4 недела

25-29 Јануари

Зимско Отворено Првенство на Северна Македонија

П, 16 години, Јуниори и Јуниорки 

ТК Тенниспарк-Скопје 071 376 992

Црвена Земја
2 терени/Баболат

22/01/2020

главен турнир 32

5 недела

01-03
Февруари

Зелен Тенис Турнир

П, 11 години Јуниори и Јуниорки

ТК Академија-Аеродром-Скопје
076 467 979

Тврда подлога
2 терени/Зел.топки

29/01/2020

главен турнир 32

6 недела

08-10

Февруари

Зимско Отворено Првенство на Северна Македонија

 

П, 12 години момчиња и девојчиња

ТК Мондано-Скопје

070 250 685

Вештачка трева

2 терени/Баболат

05/02/2020

главен турнир 32

08-11

Февруари

Зимско Отворено Првенство на Северна Македонија 
ИЗЈАВА ВЕТЕРАНИ

П, Ветерани Мажи 50- и 50+

ТК Југ-Скопје, 075 430 405

Црвена Земја

2 терени/Баболат РГ

05/02/2020

главен турнир 32

7 недела

15-17
Февруари

Зимско Отворено Првенство на Северна Македонија

 

П, 18 години Јуниори и Јуниорки

ТК Тенниспарк-Скопје 071 376 992

Црвена Земја
2 терени/Баболат

12/02/2020

главен турнир 32

8 недела

22-24
Февруари

Зимско Отворено Првенство на Северна Македонија 

П, 16 години, Јуниори и Јуниорки

ТК Академија-Аеродром-Скопје
076 467 979

Тврда подлога
2 терени/Баболат

19/02/2020

главен турнир 32

9 недела

29 Февруари
02 Март

Зимско Отворено Првенство на Македонија

 

П, 12 години Јуниори и Јуниорки

ТК ИТЦМ-Скопје
070 338 289

Тврда подлога
2 терени/Баболат

26/02/2020

главен турнир 32

29 Февруари
02 Март

Детски Турнир (Црвен и Портокалов Тенис)

 

Поединечно и Мултидисциплинарно
црвен тенис
портокалов тенис
момчиња и девојчиња

ТК Југ-Скопје, 075 430 405

2 терени/ црвени и портокалови топки

27/02/2020

неограничено

10 недела

04-16

Март

ИТФ/ТЕ Развоен Европски Шампионат

 

П, ДВ, 14 години Јуниори и Јуниорки

Анталија, Турција

ТЕ

21/01/2020 МТФ

ТЕ

07-10
Март

Зимско Отворено Првенство на Северна Македонија

 

П, Ветерани Мажи
50- и 50+ години

Сабота: 07.03.2020 год
Недела: 08.03.2020 год

ТК Тенниспарк-Скопје 071 376 992

Црвена Земја
2 терени/Баболат РГ

04/03/2020

главен турнир 32

11 недела

14-16
Март

Зимско Отворено Првенство на Северна Македонија
поместен за 28,03,-30,03,2020

П, 14 години Јуниори и Јуниорки

ТК ИТЦМ-Скопје
070 338 289

Тврда подлога
2 терени/Баболат

11/03/2020

главен турнир 32

13 недела

28-30
Март

Зимско Отворено Првенство на Северна Македонија

П, 18 години Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје, 075 430 405

Црвена Земја
2 терени/Баболат

25/03/2020

главен турнир 32

28-30
Март

Зимско Отворено Првенство на Северна Македонија

П, 14 години Јуниори и Јуниорки

ТК ИТЦМ-Скопје
070 338 289

Тврда подлога
2 терени/Баболат

25/03/2020

главен турнир 32

ТУРНИР

КАТЕГОРИЈА

КЛУБ ОРГАНИЗАТОР

ТЕРЕНИ / ТОПКИ

РОК НА ПРИЈАВА/

РОК НА ОДЈАВА

ФОРМАТ

14 Недела

04 Април

06 Април

Отворено Првенство

П, 14 Години Јуниори и Јуниорки

ТК Академија Аеродром Скопје

076 467 979

Твдра Подлога 4 Терени

Топки НО

01.04.2020

Главен Турнир 32

04 Април

06 Април

Отворено Првенство

П, Ветерани 30+, 50+,Мажи

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја 4 Терени

Топки НО

01.04.2020

Главен Турнир 32

04 Април

06 Април

Детски Тенис Регионални

Зелен Турнир Регион Скопје

Регион Исток

Регион Запад

ТК ИТЦМ-Скопје 070 338 289

ТК Борец-Велес 078 376 971

ТК Црна Река-Кавадарци 075 660 655

Вештачка трева 2 терени

Тврда Подлога 3 Терени

Земја 3 Терени/Топки НО

01.04.2020

Неограничено

15 Недела

11 Април

13 Април

Отворено Првенство

П, 16 Години Јуниори и Јуниорки

ТК Тенниспарк-Скопје

071 362 992

Земја 4 Терени

Топки НО

08.04.2020

Главен Турнир 32

11 Април

13 Април

Детски Тенис Регионални

Црвен и Портокалов Турнир

Регион Скопје

Регион Исток

Регион Запад

ТК Академија-Скопје 076 467 979

ТК Триумф-Штип 070 319 659

ТК Неготино-Неготино 071 319 659Тврда Подлога 3 Терени

Тврда Подлога 2 Терени

Земја 3 Терени/ Топки НО

09.04.2020

Неограничено

17 Недела

25 Април

27 Април

Отворено Првенство

П, 18 Години Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја 4 Терени

Топки НО

22.04.2020

Главен Турнир 32

25 Април

27 Април

Отворено Првенство

П, Ветерани 30+, 50+,Мажи

ТК Неготино-Неготино

071 365 150

Земја 3 Терени

Топки НО

21.04.2020

Главен Турнир 32

25 Април

27 Април

Отворено Првенство

П, 12 Години Јуниори и Јуниорки

ТК МТП-Скопје, 078 298 766

Земја 3 Терени

Топки НО

22.04.2020

Главен Турнир 32

18 Недела

30 Април

03 Мај

Државно Првенство

П, 14 Години Јуниори и Јуниорки

ТК Тенниспарк-Скопје

071 362 992

Земја 4 Терени

Топки НО

28.04.2020

Главен Турнир 32

19 недела

04 Мај

10 Мај

ИТФ ВТТЈУНИОРС Кат. 4

СКОПЈЕ ОПЕН 2020

П,ДВ. 18 години, Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје

Земја 7 терени/НО

ИТФ

главен турнир 48

Квалификации 48

09 Мај

11 Мај

Отворено Првенство

П, 12 Години Јуниори и Јуниорки

ТК Неготино-Неготино

071 365 150

Земја 3 Терени

Топки НО

06.05.2020

Главен Турнир 32

20 недела

11 Мај

17 Мај

ИТФ ВТТ ЈУНИОРС Кат. 5

ТЕННИСПАРК ОПЕН 2020

П,ДВ. 18 години, Јуниори и Јуниорки

ТК Тенниспарк-Скопје

Земја 4-6 терени/НО

ИТФ

главен турнир 32

Квалификации 32

10 Мај

16 Мај

ИТФ ВТТЖЕНИ 15.000 К

П,ДВ Жени

ТК ЈУГ-Скопје

Земја 4-6 терени/НО

ИТФ

главен турнир 32

Квалификации 48

16 Мај

17 Мај

Детски Тенис Национален

Црвен и Портокалов Турнир

ТК МТП-Скопје

Тврда Подлога 2 Терени

14.05.2020

Неограничено

21 недела

17 Мај

23 Мај

ИТФ ВТТ МАЖИ 15.000 К

П,ДВ Мажи

ТК ЈУГ-Скопје

Земја 4-6 терени/НО

ИТФ

главен турнир 32

Квалификации 48

23 Мај

25 Мај

Државно Првенство

П, 16 Години Јуниори и Јуниорки

ТК ЈУГ-Скопје

075 430 405

Земја 4 Терени/НО

20.05.2020

Главен Турнир 32

23 Мај

25 Мај

Отворено Првенство

П, Ветерани 30+, 50+,Мажи

ТК Прилеп-Прилеп

075 208 538

Земја 3 Терени

Топки НО

20.05.2020

Главен Турнир 32

23 Мај

24 Мај

Детски Тенис Национален

Зелен Турнир

ТК Академија Аеродром Скопје

076 467 979

Твдра Подлога 3 Терени

Топки НО

20.05.2020

Неограничено

22 недела

25 Мај

31 Мај

ТЕННИС ЕУРОПЕ ЈУНИОР Кат. 3

ЈУГ ОПЕН 2019

П,ДВ. 14 години, Јуниори и Јуниорки

ТК ЈУГ-Скопје

Земја 6 Терени/НО

ТЕ

главен турнир 48

Квалификации 48

30 Мај

01 Јуни

Државно Првенство

П, 18 Години Јуниори и Јуниорки

ТК МТП-Скопје, 078 298 766

Земја 3 терени/НО

27.05.2020

Главен Турнир 32

23 недела

01 Јуни

07 Јуни

ТЕННИС ЕУРОПЕ ЈУНИОР Кат. 3

БИТОЛА ОПЕН 2019

П,ДВ. 14 години, Јуниори и Јуниорки

ТК БИТОЛА-Битола

Земја 6 терени/НО

ТЕ

Главен турнир 48

Квалификации 48

06 Јуни

08 Јуни

Отворено Првенство

П, 12 Години Јуниори и Јуниорки

ТК ИТЦМ-Скопје

070 338 289

Вештачка трева 2 терени

Тврда 1 терен ,Топки НО

03.06.2020

Главен Турнир 32

06 Јуни

07 Јуни

Детски Тенис Регионални

Црвен и Портокалов Турнир

Регион Скопје

Регион Исток

Регион Запад

Дополнително ќе се Објави

Дополнително ќе се Објави

04.06.2020

Неограничено

24 недела

08 Јуни

13 Јуни

ДЕВИС КУП 4та Европска Зона

П,ДВ Мажи

ТК ЈУГ-Скопје

Земја 4-6 терени/НО

ИТФ

11 Држави

08 Јуни

14 Јуни

ТЕННИС ЕУРОПЕ ЈУНИОР Кат. 3

ТЕННИСПАРК ОПЕН 2019

П,ДВ. 16 години, Јуниори и Јуниорки

ТК ТеннисПарк-Скопје

Земја 6 терени/НО

ТЕ

Главен турнир 48

Квалификации 48

14 Јуни

15 Јуни

Детски Тенис Регионални

Зелен Турнир Регион Скопје

Регион Исток

Регион Запад

Дополнително ќе се Објави

Дополнително ќе се Објави

12.06.2020

Неограничено

25 недела

15 Јуни

21 Јуни

ТЕННИС ЕУРОПЕ ЈУНИОР Кат. 3

ЦРНА РЕКА ОПЕН 2020

П,ДВ. 16 години, Јуниори и Јуниорки

ТК Црна Река-Кавадарци

Земја 6 терени/НО

ТЕ

Главен турнир 48

Квалификации 48

20 Јуни

22 Јуни

Отворено Првенство
21-ви Меморијал Дејан Доновски

П, 14 Години Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја 4 Терени

Топки НО

17.06.2020

Главен Турнир 32

20 Јуни

22 Јуни

Отворено Првенство

П, Ветерани 30+, 50+,Мажи

ТК Тумба-Куманово

070 381 496

Твдра Подлога 4 Терени

Топки НО

16.06.2020

Главен Турнир 32

20 Јуни

21 Јуни

Детски Тенис Национален

Црвен и Портокалов Турнир

Дополнително ќе се Објави

Дополнително ќе се Објави

18.06.2020

Неограничено

26 недела

27 Јуни

29 Јуни

Отворено Првенство

П, 16 Години Јуниори и Јуниорки

ТК Борец-Велес

078 376 992

Тврда Подлога 3 Терени

Топки НО

24.06.2020

Главен Турнир 32

27 Јуни

28 Јуни

Детски Тенис Национален

Зелен Турнир

Дополнително ќе се Објави

Дополнително ќе се Објави

25.06.2020

Неограничено

27 недела

04 Јули

06 Јули

Отворено Првенство

П, 14 Години Јуниори и Јуниорки

ТК Мондано-Скопје

070 250 685

Вештачка Трева 2 Терени

Топки НО

01.07.2020

Главен Турнир 32

28 недела

11 Јули

13 Јули

Отворено Првенство

Мем. П.Савиќ

П, Ветерани 30+, 50+,Мажи

ТК Битола-Битола

Земја 3 Терени

Топки НО

07.07.2020

Главен Турнир 32

11 Јули

13 Јули

Отворено Првенство

П, 12 Години Јуниори и Јуниорки

ТК Прилеп-Прилеп

075 208 538

Земја 3 Терени

Топки НО

08.07.2020

Главен Турнир 32

29 недела

14 Јули

18 Јули

Државно Првенство

П, Дв. Мажи и Жени

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја 4 Терени

Топки НО

11.07.2020

Главен Турнир 32

30 недела

20 Јули

26 Јули

ЕВРОПСКИ ЈУНИОРСКИ ИНДИВИДУАНИ ПРВЕНСТВА

П,ДВ. 14, 16, 18 Години

Јуниори и Јуниорки

Плзен-Чешка, Москва Русија

Клостерс-Швајцарија

ТЕ и ИТФ

ТЕ и ИТФ

ТЕ и ИТФ

31 недела

01 Август

03 Август

Отворено Првенство

П, 14 Години Јуниори и Јуниорки

ТК Охрид-Охрид

070 336 355

Земја 2 Терени

Топки НО

29.07.2020

Главен Турнир 32

32 недела

03 Август

09 Август

ТЕННИС ЕУРОПЕ ЈУНИОР

NEOТЕЛ ОПЕН 2020 Кат. 3

П,ДВ. 16 години, Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје

Земја 6 терени/НО

ТЕ

Главен турнир 48

Квалификации 48

33 недела

10 Август

16 Август

ИТФ ВТТ ЈУНИОРС

ЈУГ ОПЕН 2020 Кат. 5

П,ДВ. 18 години, Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје

Земја 7 терени/НО

ИТФ

Главен турнир 48

Квалификации 48

12Август

16 Август

ИТФ СЕНИОРС

ЦРНА РЕКА ОПЕН 2020 Кат.3

П,ДВ. Ветерани,Мажи и

Жени

ТК Црна Река-Кавадарци

Земја 5 терени/НО

ИТФ

ИТФ

34 недела

17 Август

23 Август

ИТФ ВТТ ЈУНИОРС

НЕОКОМ ОПЕН 2020 Кат. 4

П,ДВ. 18 години, Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје

Земја 7 терени/НО

ИТФ

главен турнир 48

Квалификации 48

22 Август

24 Август

Отворено Првенство

П, 14 Години Јуниори и Јуниорки

ТК МТП-Скопје, 078 298 766

Земја 3 терени/НО

19.08.2020

Главен Турнир 32

22 Август

24 Август

Отворено Првенство

П, Ветерани 30+, 50+,Мажи

ТК Охрид-Охрид

070 336 355

Земја 2 Терени

Топки НО

18.08.2020

Главен Турнир 32

35 недела

29 Август

31 Август

Отворено Првенство

П, 12 Години Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја 4 Терени

Топки НО

26.08.2020

Главен Турнир 32

29 Август

31 Август

Отворено Првенство

П, 16 Години Јуниори и Јуниорки

ТК Тенниспарк-Скопје

071 362 992

Земја 4 Терени

Топки НО

26.08.2020

Главен Турнир 32

27 Август

30 Август

Отворено Првенство

Велес Опен 2020

П, Дв. Мажи и Жени

ТК Борец-Велес

078 376 992

Тврда Подлога 3 Терени

Топки НО

25.08.2020

Главен Турнир 32

36 недела

05 Септември

06 Септември

Детски Тенис Регионални

Зелен Турнир

Дополнително ќе се Објави

Дополнително ќе се Објави

03.09.2020

Неограничено

05 Септември

07 Септември

Отворено Првенство

П, 18 Години Јуниори и Јуниорки

ТК Академија Аеродром Скопје

076 467 979

Твдра Подлога 4 Терени

Топки НО

02.09.2020

Главен Турнир 32

05 Септември

07 Септември

Отворено ПрвенствоП, Ветерани 30+, 50+,Мажи

ТК Црна Река-Кавадрци

075 660 655

Земја 4 Терени

Топки НО

01,09.2020

Главен Турнир 32

37 недела

12 Септември

14 Септември

Државно Првенство

П, 12 години јуниори и јуниорки

ТК Академија-Аеродром-Скопје 076 467 979

Тврда 4 терени

Топки НО

09.09.2020

главен турнир 32

12 Септември

14 Септември

Државно Првенство

П, ДВ, Ветерани 30+, 50 + Мажи

ТК Тенниспарк-Скопје

071 362 992

Земја 4 Терени

Топки НО

08.09.2020

главен турнир 32

12 Септември

13 Септември

Детски Тенис Регионални

Црвен и Портокалов Турнир

Дополнително ќе се Објави

Дополнително ќе се Објави

03.09.2020

Неограничено

38 недела

16 Септември

20 Септември

ИТФ СЕНИОРС

ЈУГ СЕНИОР КУП 2020 Кат. 4

П,ДВ. Ветерани,Мажи и

Жени

ТК Југ-Скопје

Земја 5 терени/НО

ИТФ

ИТФ

19 Септември

21 Септември

Екипно Првенство

П,Дв. 14 Години Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја 4 Терени

Топки НО

16.09.2020

главен турнир 16

39 недела

21 Септември

27 Септември

ТЕННИС ЕУРОПЕ ЈУНИОР Кат. 3

ЈУГ ОПЕН 2020

П,ДВ. 14 години, Јуниори и Јуниорки

ТК ЈУГ-Скопје

Земја 6 Терени/НО

ТЕ

главен турнир 48

Квалификации 48

26 Септември

28 Септември

Лига во Тенис Мажи Прв Циклус

П, Дв. Мажи

Дополнително ќе се Определи

2 локации

Земја 4 Терени

Топки НО

21.09.2020

ТФСМ

26 Септември

27 Септември

Детски Тенис Национален

Зелен Турнир

Дополнително ќе се Објави

Дополнително ќе се Објави

26.09.2020

Неограничено

40 недела

03 Октомври

05 Октомври

Отворено Првенство

П, 12 Години Јуниори и Јуниорки

ТК Куманово 2010-Куманово

078 412 369

Тврда 4 терени

Топки НО

30.09.2020

Главен Турнир 32

03 Октомври

05 Октомври

Мастерс Турнир

П, 18 Години Јуниори и Јуниорки

ТК МТП-Скопје, 078 298 766

Земја 3 терени/НО

01.10.2020

8 најдобро пласирани

03 Октомври

05 Октомври

Лига во Тенис

П, Дв, Ветерани ,Мажи

Дополнително ќе се Определи

Земја 3-4 Терени

Топки НО

30.09.2020

ТФСМ

03 Октомври

04 Октомври

Детски Тенис Национален

Црвен и Портокалов Турнир

Дополнително ќе се Објави

Дополнително ќе се Објави

01.10.2020

Неограничено

41 недела

10 Октомври

12 Октомври

Отворено Првенство

П, 14 Години Јуниори и Јуниорки

ТК Тумба-Куманово

070 381 496

Тврда 4 терени

Топки НО

07.10.2020

Главен Турнир 32

10 Октомври

Лига во Тенис Мажи Втор Циклус

П, Дв. Мажи

Дополнително ќе се Определи

Земја 2 Терени

Топки НО

21.09.2020

ТФСМ

42 недела

17 Октомври

19 Октомври

Екипно Првенство

П,Дв. 12 Години Јуниори и Јуниорки

ТК Академија Аеродром Скопје

076 467 979

Твдра Подлога 4 Терени

Топки НО

14.10.2020

главен турнир 16

17 Октомври

19 Октомври

Мастерс Турнир

П, 16 Години Јуниори и Јуниорки

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја 3 Терени

Топки НО

15.10.2020

8 најдобро пласирани

17 Октомври

19 Октомври

Мастерс Турнир

П, Ветерани 30+, 50+ ,Мажи

ТК Тенниспарк-Скопје

071 362 992

Земја 3 Терени

Топки НО

15.10.2020

8 најдобро пласирани

43 недела

23 Октомври

25 Октомври

Отворено Првенство

П, 12 Години Јуниори и Јуниорки

ТК Тумба-Куманово

070 381 496

Тврда 4 терени

Топки НО

21.10.2020

Главен Турнир 32

23 Октомври

25 Октомври

Мастерс Турнир

П, 14 Години Јуниори и Јуниорки

ТК Тенниспарк-Скопје

071 362 992

Земја 3 Терени

Топки НО

22.10.2020

8 најдобро пласирани

23 Октомври

25 Октомври

Мастерс Турнир

П, Мажи и Жени

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја 3 Терени

Топки НО

22.10.2020

8 најдобро пласирани


 
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup