ранг листи 2016
крајни ранг листи 2016
     јуниори до 14       јуниорки до 14                           
     јуниори до 16      јуниорки до 16
     јуниори до 18      јуниорки до 18
       Мажи поединечно
     мажи во конкуренција двојки
      Жени
     Ветерани 50-      ветерани 50+
     пласман на зелените турнири во 1/4 финале, 1/2 финале и финале
   пласман на портокаловите турнири во 1/4 финале, 1/2 финале и финале
     пласман на турнирите до 12 години во 1/4 финале, 1/2 финале и финале
Баркод
Генерален спонзор
Цевитана
Златен спонзор
Спонзори
  • VALMIR CONSTRUCTION –DOOEL Skopje
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup