Календар
Турнир во Тенис за Јуниори и Јуниорки до 11 години ЗЕЛЕН ТЕНИС
16 - 17 април 2022

Во периодот 16-18.04. 2022 година во Тенискиот Клуб Академија Аеродром, се оддржа Турнирот во Детски Зелен Тенис. На истото учество земаа 20 Јуниори и 21 Јуниорки Зелен тенис.

Резултати,

1/2 финале Јуниорки             Бајрам Нас (Топспин)-Милкова Јоана (Мондано) 41 40

                                            Блажевска Надица(Ц.Река)-Вељановска Јована(Битола) 43/3/ 41

1/2 финале Јуниори               Ќазим Тан(Југ)-Велков Михаил(Мондано) 43 /3/ 41

                                            Стефановски Марин(ИТЦМ)-Маневски Андреј(Мондано) 40 40

Финале Јуниорки                   Блажевска Надица(Ц.Река)- Бајрам Нас (Топспин) 42 41

Финале Јуниори                     Стефановски Марин(ИТЦМ)-Ќазим Тан(Југ) 40 42


Резултати Јуниори и Јуниорки
Назад
Баркод
Генерален спонзор
Цевитана
Златен спонзор
Спонзори
  • VALMIR CONSTRUCTION –DOOEL Skopje
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup