Календар
Отворено Првенство на Македонија за Јуниори и Јуниорки до 16 год.
9 - 11 април 2022

Во периодот 09-11.04. 2022 година во Тенискиот Клуб Југ -Скопје, се оддржа ОПМ до 16 години, Моморијал Дејан Доновски. На истото учество земаа 17 Јуниори и 13 Јуниорки години.

Резултати,

1/2 финале Јуниoрки         Андова Теона/Југ/-Хајчиќ Леа Мари 64 46 76/5/

                                        Божиновска Јана/Југ/-Болбилоска Матеа/Охрид/ 62 62

1/2 финале Јуниори         Јанкулоски Лука/Мондано/-Андоновски Филип/ФТ/ 61 60

                                       Стојановски Филип/Југ/-Тренески Максим/Југ/ 60 61

Финале Јуниорки             Божиновска Јана/Југ/-Андова Теона/Југ/ 46 64 61

Финале Јуниори              Стојановски Филип/Југ/-Јанкулоски Лука/Мондано/ 61 75


Резултати Јуниори и Јуниорки


Назад
Баркод
Генерален спонзор
Цевитана
Златен спонзор
Спонзори
  • VALMIR CONSTRUCTION –DOOEL Skopje
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup