Календар
Отворено Првенство на Македонија во конкуренција Јуниори и Јуниорки до 18 год.
16 - 18 април 2022

Во периодот 16-19.04.04. 2022 година во Тенискиот Клуб Југ -Скопје, се оддржа ОПМ до 18 години. На истото учество земаа 27 Јуниори и 14 Јуниорки .

Резултати,

1/2 финале Јунироки             Данева Ива(Југ)-Ивановска Катја(МТП) 63 76/2/

                                            Кузманоска Ива(Југ)-Милкова Ивана(Мондано) 62 67/5/ 61

1/2 финале Јуниори               Милевски Андреј(МТП)-Симиќ Лука(Академија0 64 64

                                            Силхаси Фреск (МТП)-Трифуновски Александар(Југ) 64 67/3/ 75


Финале Јуниорки                   Данева Ива(Југ)- Кузманоска Ива(Југ) 64 62

Финале Јуниори                     Силхаси Фреск(МТП)-Милевски Андреј(МТП) 62 46 60


Резултати Јуниорки и ЈуниориНазад
Баркод
Генерален спонзор
Цевитана
Златен спонзор
Спонзори
  • VALMIR CONSTRUCTION –DOOEL Skopje
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup