Календар
Отворено првенство на Македонија за Јуниори и Јуниорки до 12 години
9 - 11 април 2022

Во периодот 09-12.04. 2022 година во Тенискиот Клуб Мондано-Скопје, се оддржа Отвореното Првенство на Македонија за Јуниори и Јуниорки до 12 Години. На истото учество земаа 19 Јуниори и 11 Јуниорки.

Резултати,

Полуфинале Јуниори,             Олијник Артем(Академија)-Пановски Дарјан(МТП) 61 62

                                            Грујиќ Александар(Нет)-Стојановски Алексеј(Тумба) 64 63

Полуфинале Јуниорки,          Николовска Лина(Југ)- Стефановска Ива(Тумба) 60 61

                                            Арсовска Анастасија(Тумба)-Божиновска Ивана(Југ) 62 61Финале Јуниори,                 Грујиќ Александар(Нет)-Олијник Артем(Академија) 63 60

Финале Јуниорки                 Николовска Лина(Југ)- Арсовска Анастасија(Тумба) 46 63 61


Резултати Јуниорки и Јуниори


Назад
Баркод
Генерален спонзор
Цевитана
Златен спонзор
Спонзори
  • VALMIR CONSTRUCTION –DOOEL Skopje
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup