Календар
Tennispark Pointer Open 2022
9 - 15 мај 2022

На терените на ТК Тенниспарк Поинтер во Скопје во периодот од 9-15.05.2022 се одржува турнирот Tennispark Pointer Open 2022, петта категорија на турнири за натпреварувачи до 18 години под покровителство на Светската тениска федерација (ITF).

На квалификацискиот дел од турнирот учествуваат 28 момчиња и 25 девојчиња, а во главниот ждреб дополнителни 56 натпреварувачи во двете конкуренции од 24 земји во светот.

Од нашите натпреварувачи најдобар ранг имаат: Александра Симева, Ива Данева и Ива Кузманоска кај девојчињата и Амар Хусеиновиќ, Марко Стоилковски и Филип Стојановски кај момчињата.

Сите костури и резултати можат да се следат на следниот линк:https://www.itftennis.com/en/tournament/j5-skopje/mkd/2022/j-g5-mkd-01a-2022/draws-and-results/Назад
Баркод
Генерален спонзор
Цевитана
Златен спонзор
Спонзори
  • VALMIR CONSTRUCTION –DOOEL Skopje
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup