Вести
Македонија -Луксембург 1-2  08-04-2017Денес Македонската репрезентација ќе го игра последниот натпревар како првопласирани во групата Б против репрезентацијата на Луксембург која е првопласирана во групата Ц. Победникот од натпреварот Македонија- Луксембург и победникот од натпреварот Бугарија -Ирска (првопласираните од групите А и Д) ќе се пласираат за 2018 година во Втората Евроафриканска Зона, каде Македонија последен пат настапуваше во 2010 година ( кога загубивме од репрезентацијата на Босна и Херцеговина дома и од репрезентацијата на Унгарија во гости)

1 натпревар Dimitar Grabul  - Ugo Nastasi 4-6, 3-6

2 натпревар Tomislav Jotovski - Christophe Tholl 6-2, 6-2

3 натпревар  Tomislav Jotovski / Dimitar Grabul  -  Alex Knaff /Tom Diederich 5-7, 6-4, 2-6

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup