Вести
Државно Првенство за Мажи и Жени  15-07-2019
 

Ве известуваме дека на ден 15.07.2019 година, со почеток во 12 часот ќе биде извршено извлекување за     Државното Првенство на Македонија во конкуренција на Мажи (поединечно и двојки) и за Жени,  кое ќе се одигра на терените на Тенискиот клуб Југ-Скопје.

 

Nagraden Fond:

 

Vo konkurencija ma`i                          Vo konkurencija `eni               

1        mesto  neto 12.000 denari.       1 mesto neto 9.000 denari

2        mesto  neto 6.000 denari.         2 mesto neto  4.500 denari

  polufinale neto 3.000 denari.         polufinale neto 2.000 denari.

Vo konkurencija ma`i -dvojki

1        mesto neto po tim 6.000,oo denari.

      2    mesto neto po tim 3.000,oo denari .

           

Nagradniot fond na igra~ite }e im bide isplaten  na transakciska smetka koja igra~ite }e  ja dostavat do MTF. Personalniot danok }e go plati MTF.                    


 За Државното првенство Мажи Поединечно,  ФИНАЛИСТИТЕ ВО ПОЕДИНЕЧНА КОНКУРЕНЦИЈА ЌЕ БИДАТ ДИРЕКТНО ИЗБРАНИ ЗА УЧЕСТВО НА ДЕЈВИС КУП НАТПРЕВАРИТЕ 2019 ГОДИНА, кои ќе се одржат во периодот од 09.09.-14.09.2019 година во Атина, Грција.

Државното Првенство на Македонија во конкуренција 
Мажи (поединечно и двојки) и за Жени,
листа на пријавени Мажи
Жени
Жребки Мажи поединечно
Мажи двојки- запишување до 14 часот, 16.07.2019
Жени- поединечно
Распоред за играње Вторник, 16.07.2019
Среда: 17.07.2019

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup