Вести
ОПМ 14, ОПМ Ветерани и детски тенис  30-03-2017
Ве известуваме дека на ден 31.03.2017 година во 11 часот  ќе биде извршено извлекување за Отвореното Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 14 години, кое  ќе се одржи на терените на Тенискиот клуб Академија- Скопје, во периодот од 01.04.-03.04.2017 година.

Ве известуваме дека на ден 31.03.2017 година во 12 часот  ќе биде извршено извлекување за Отвореното Првенство на Македонија за Ветерани кое ќе се одржи на терените на Тенискиот клуб ИТЦ Македонија-Скопје, во периодот од 01.04.-03.04.2017 година.
Изјава која секој Ветеран треба да ја има доставено во МТФ пред почеток на турнирот

Во периодот од 01 до 02,04,2017 година на терените на Тенискиот клуб Фан Тенис-Скопје, ќе се одржи национален турнир од проектот детски тенис за момчиња и девојчиња на возраст од 06 до 10 години.
Резултати од детскиот турнир:
1. црвен тенис 
2. Портокалов тенис - момчиња 
3. Портокалов тенис -девојчиња 

Отворено Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 14 години Отвореното Првенство на Македонија за Ветерани
листа на пријавени 1. јуниори
2. јуниорки
1. ветерани 50-
2. ветерани 50+
жребови 1. јуниори
2.јуниорки
1.ветерани 50-
2. ветерани 50+
распоред Сабота: 01.04.2017
Недела: 02.04.2017
Финалиња 50- и 50+ , понеделник 03.04.2017 во 17 часот

 

 
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup