Вести
2018 Фед Куп  15-04-2018
    
  Катарина Маринковиќ            Ана Ристевска                  Јана Таневска                        Марија Еленова          Димитар Лабудовиќ


Македонската Фед Куп репрезентација вчера пристигна во Гамарт, Тунис каде од вторник ќе започне со настап на Фед Куп натпреварите во 2018 година.

Македонија (ранг 75) денес е извлечена во Групата А заедно со првиот носител

1.Литванија (ранг 65),
2. Македонија (ранг 75)
3. Ерменија (ранг 90) и
4. Исланд (ранг 103).

Ние сме втори во групата и првиот натпревар го играме со репрезентацијата на Ерменија. Македонската репрезентација отпатува во следниот состав:
1. Катарина Маринковиќ
2. Ана Ристевска
3. Јана Таневска
4. Марија Еленова
Димитар Лабудовиќ -селектор и капитен

Во групата Б се 5 репрезентации:
1. Кипра (ранг 73)
2. Тунис (ранг 86)
3, Алжир (ранг 89)
4. Косово (ранг 96)
5. Мадагаскар (ранг 91)

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup