Вести
Калин денес настапува во 2 коло во Франција  24-01-2018


Најдобро рангираниот македонски тенисер до 14 години Калин Ивановски (28 на ТЕ ранг листата до 14 години) оваа недела настапува на турнирот Les Petits As Mondial Lacoste, турнир од 1 категорија, во Тарбес, Франција.

Калин во 1 коло (вчера) службено го победи Rudy CECCON [Q] со резултат 6-4 и повреда на Rudy CECCON [Q] .

Денес во 2 коло, Калин игра против 5 носител на турнирот Victor LILOV [5] 

Комплетни резултати на Калин на овој турнир:

2 коло
Kalin IVANOVSKI - Victor LILOV [5] 

1 коло
Kalin IVANOVSKI -Rudy CECCON [Q]  6-4 рет
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup