Вести
3 ден Источно Европско до 12  14-03-2018
    
          Филип Стојановски                     Нина Маринковиќ                          Симон Митев

Македонската јуниорска репрезентација до 12 години го продолжува настапот на Тенис Европа турнирот до 12 години - ГД ТЕННИС ЦУП, во Анталија, Турција, а кој е дел од Источно Европскиот развоен камп.

Денес се играат следните натпревари:

2 коло 14.03.2018
Nina MARINKOVIKJ - Rositsa DENCHEVA 06, 26

2 коло двојки
ina MARINKOVIKJ / Ela SEKMEN -  NEHIR COTELI/Selin KAYAKENT  61, 60
Filip STOJANOVSKI /Bora CANKAYA  -  Lorant GYORI/Egemen KARAMAN 64, 16, 5-10

2коло разигрување 15.03.2018
Filip STOJANOVSKI - Dora Deniz YORGANCIOGLU 

1 коло разигрување
Filip STOJANOVSKI - Ali Mert GERGIN 40, 40

1 коло двојки
Nina MARINKOVIKJ / Ela SEKMEN - Iva LAKIC / Nikol NIKOLOVA 76(7), 61
Filip STOJANOVSKI /Bora CANKAYA  -  Volodymyr GURENKO / Danial RAKHMATULLAYEV 61, 63
1 коло
Filip STOJANOVSKI - Bruno KOKOT [Q] 16, 46
Nina MARINKOVIKJ - Zeynep ESMENLER [Q] 61, 6-2


Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup