Вести
Калин Ивановски запрен во 1/4 финале во Стокхолм, Шведска  01-03-2018Најдобро рангираниот јуниор на Македонија, Калин Ивановски, оваа недела настапува на Теннис Европа турнирот од 1 категорија, Kungens Kanna & Drottningens Pris, во Стокхолм, Шведска.


Калин Ивановски е со ранг 44 место на Теннис Европа ранг листата до 14 години.

Денес  Калин загуби во 1/4 финале од 7 носител на турнирот Германецот Alexander BLOCKX [7] (13 на ТЕ) со резултат 6-7, 6-1, 1-6.

Постигнати резултати на Калин на овој турнир:

1/4 финале 01.03.2018
Kalin IVANOVSKI (44 на ТЕ) 6-7, 6-1, 1-6 Alexander BLOCKX [7] (13 на ТЕ)
3 коло 28.02.2018
Kalin IVANOVSKI (44 на ТЕ) 6-2, 6-3 Dragomir DRAGANOV [15] (40 на ТЕ)
2 коло
Kalin IVANOVSKI (44 на ТЕ)- Mili POLJICAK [1] (2 на ТЕ)
1 коло
Kalin IVANOVSKI (44 на ТЕ)- Filippo ROMANO [Q] (363 на ТЕ) 6-2, 6-0

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup