Вести
Европски шампионат до 18 години  24-07-2017
   
         Марија Еленова                   Јана Таневска                        Андреј Андреевски                    Прохор Чамуровски

Најдобрите македонски јуниори во категоријата до 18 години од денес го започнуваат настапот на Европскиот индивидуален шампионат до 18 години, кој се одржува во Клостерс, Швајцарија.
Македонската репрезентација е во следниот состав:
1. Марија Еленова
2. Јана Таневска
3. Андреј Андреевски
4. Прохор Чамуровски
Томе Гигов-официјален тренер
поради дожд денес нема да се играат натпреварите на Европскиот шампионат до 18 години, истите се префрлени за утре.
1 коло
Prohor CAMUROVSKI (MKD)   - слободен
Andrej ANDREEVSKI (MKD)- слободен
Jana TANEVSKA (MKD)  -слободна
Marija ELENOVA (MKD) слободна
Денес 2 коло
Prohor CAMUROVSKI (MKD)   - Augustas ONAITIS (LTU)  
Andrej ANDREEVSKI (MKD)- Egor NOSKIN (RUS)
Jana TANEVSKA (MKD)  - Shalimar TALBI (BLR)

УТРЕ 1 коло
Marija ELENOVA (MKD) -Tatiana PIERI (ITA) [15]
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup