Вести
Јана Стојанова и Борис Мркев нови Државни прваци до 12 години  20-09-2016

од лево кон десно:
Јана Стојанова(1), Александра Симева (2), Ива Кузмановска(1/2 финалист), Борјан Николовски(1/2 финалист), Борис Мркев(1) и Мал Агуши(2)


Во периодот од 17.09. до 19.09.2016 година на терените на Тенискиот клуб Леонтиќ спорт-Скопје се одржа Државното Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 12 години.

Државни прваци до 12 години се: Јана Стојанова и Борис Мркев

Јана Стојанова (Тенниспарк Скопје-Скопје) која во финалето ја победи Александра Симева (Тенниспарк Скопје-Скопје)со резултат  6-2, 7-5
Борис Мркев (Тениски клуб Југ-Скопје) - Мал Агуши (Тениски клуб Југ-Скопје) 6-3, 6-2

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup