Вести
УПИСИ СПОРТСКА АКАДЕМИЈА-ТЕНИС 2018/2019  27-04-2018
 

За спортската паралелка по тенис

(Македонска тениска федерација)

Скопје

(други општини кои ги опфаќа ова селектирање: Велес, Демир Капија, Кавадарци, Неготино, Куманово, Крива Паланка, Тетово, Гостивар и Маврово и Ростуше)

Датум: 27.04.2018г

Место: ТК Југ – Скопје, Градски Парк бб – Скопје

Почеток: 10:00 ч

 

Битола

(други општини кои ги опфаќа ова селектирање: Демир Хисар, Крушево, Прилеп, Ресен, Вевчани, Дебар, Кичево, Македонски Брод, Охрид и Струга)

Датум: 28.04.2018г

Место: ТК Битола – Битола, ул. Цане Василев 2/22 – Битола

Почеток: 10:00 ч.

 

Штип

(други општини кои ги опфаќа ова селектирање: Свети Николе, Кратово, Берово, Виница, Делчево, Македонска Каменица, Кочани, Пехчево, Пробиштип, Валандово, Гевгелија и Дојран)

Датум: 28.04.2018г

Место: ТК Триумф ул. Брегалничка бб – Штип (спроти трговскиот центар ЕЛКОС)

Почеток: 10:00 ч

 

Финална селекција: за сите кандидати кои ќе ја поминат првата селекција

Датум: 18.05.2018г

Место: ТК Југ – Градски Парк бб – Скопје

Почеток: 10:00 часот.

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup