Вести
Дејвис Куп 2017  08-04-2017

 
Македонската репрезентација денес и покрај големите напори не успеа да обезбеди пласман во Втората Евро Африканска Зона.
После поразот од 1-2 со репрезентацијата на Луксембург останавме трето пласирана репрезентација и се надеваме во 2018 година да избориме пласман во една група погоре.
Понатаму оди Луксембург и Ирска, а Македонија и Бугарија  делат 3-то место.
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup