Вести
Мастерс серија за Мажи и Жени  17-07-2020
 

ТФСМ-Скопје и покрај сите настанати проблеми во врска со КОВИД-19, изнајде начин да на најдобрите тенисери мажи и жени,  им организира турнири, а се со цел оддржување на формата на играчите преку натпревари, истите да ги мотивира воведувајќи награден фонд за играчите, обезбедени спонзори и медиумска покриеност на настаните.

Испланирани беа 5 турнири и завршен Мастерс на најдобрите 8 мажи и жени. Турнирите беа најавени благовремено за играчите навреме се подготват и ги планираат.

Но со објавувањето на пропозициите за турнирите интересот на квалитетните играчи не беше во очекувањата, па така ТФСМ-Скопје, останатите предвидени турнири од Мастерс Серијата и Завршниот мастерс нема да го организира.

 

Тениска Федерација на Северна Македонија

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup