Вести
Зелен турнир и Мастерс до 18  05-10-2017
 На ден, 06.10.2017 година, во канцеларијата на Македонската тениска федерација, со почеток во 11 часот ќе биде извршено извлекување за турнирот ЗЕЛЕН ТЕНИС, кој ќе се одржи на тениските терени на ИТЦ Македонија-Скопје, во периодот од 07.10.-08.10.2017 година.

На терените на Тенискиот клуб Југ-Скопје, во периодот од 07.10.-09.10.2017 година ќе се одржи МАСТЕРС ТУРНИР на Македонија за јуниори и јуниорки до 18 години. Почеток на натпреварите:  Мастерс турнирот за јуниори  започнува во Сабота 07.10.2017 година во 10:00 часот, а за јуниорки во 12:00 часот. Секое задоцнување повеќе од 15 минути повлекува дисквалификација од понатамошното натпреварување. Извлекување:  Извлекувањето  за Јуниори ќе биде во Сабота 07.10.2017 год.  во 09:50 часот,   по претходно запишување кое започнува во 09:30, а за јуниорките ќе биде во 11:50 часот по претходно запишување кое започнува во 11:30 часот.

опис ЗЕЛЕН ТЕНИС МАСТЕРС ТУРНИР до 18  
листа на пријавени
листа на поканети тенисери
листа на пријавени
1. момчиња
2. девојчиња
листа на поканети тенисери
1.јуниори
2.јуниорки
жребови 1. момчиња
2. девојчиња
1.јуниори 
2.јуниорки 
распоред за играње Сабота: 07.10.2017

 
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup