Вести
Калин и Александра на турнир во Шпанија  24-10-2018
Македонски јуниор до 14 години, Калин Ивановски, успешно го започна настапот на Тенис Европа јуниорскиот турнир до 16 години (1 категорија) TORNEO INTERNACIONAL CADETE DE SANXENXO.
Калин е поставен за 4 носител на турнирот и тј во 1 коло од главниот турнир го победи Шпанецот Juan VIGIL BANCIELLA [Q]  со резултат 63, 62.

Исто како и Калин, успешно стартуваше на овој турнир и Александра Симева, која е поставена за 2 носителка на турнирот. Таа во 1 коло ја совлада Adriana SUBIAS [Q]   со резултат 61, 60.
Денес во 2 коло од главниот турнир Александра ја победи Carmen GALLARDO GUEVARA [WC] со резултат 62, 63, а Калин го победи Andreas CHAPIDES [WC] со резултат 63, 64.

2 коло главен турнир
Kalin IVANOVSKI [4]  6-2, 6-3 Andreas CHAPIDES [WC] 
Aleksandra SIMEVA [2]  63, 6-4 Carmen GALLARDO GUEVARA [WC]


1 коло главен турнир
Kalin IVANOVSKI [4]  63, 62 Juan VIGIL BANCIELLA [Q] 
Aleksandra SIMEVA [2]  61, 60  Adriana SUBIAS [Q] 
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup