Вести
Ѓорѓи Јанкуловски благодарение на МОК кај Никола Пилиќ  24-04-2017


  
Ѓорѓи Јанкуловски и Никола Пилиќ                            Слободан Бачварски, Никола Пилиќ и Владимир Богоевски (МОК)Во периодот од 17-22.04.2017 година нашиот тениски потенцијал Ѓорѓи Јанкуловски (2002) престојуваше кај тениската легенда Никола Пилик.
Пет дневниот престој во Опатија (Хрватска) и тренажната програма (2 џ дневно ) со еминентното тениско име беше реализирано со цел потврда на потенцијалот на Ѓорѓи Јанкуловски  и одредување идни насоки за неговиот развој,  а во целост со поддршка од Македонскиот Олимписки Комитет (МОК).
Се надеваме дека ова е почеток на една плодна соработка со  Македонскиот Олимписки Комитет не само за Ѓорѓи  Јанкуловски туку и за сите тениски надежи кои доаѓаат во иднина.

 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup