Вести
завршена обука за тениски судии ИТФ Национално ниво  23-04-2019
 

Во периодот од 18.04.-20.04.2019 година на Машионскиот Факултет-Скопје и на терените на Тенискиот клуб Тенниспарк Скопје Скопје, се одржа обука за тениски судии ИТФ Национално ниво (Делегати, судии на стол и линиски судии).

Обуката успешно ја поминаа сите кандидати:
1 Јован Шоповски
2 Ива Зафировска 
3 Јован Јовановски
4 Елисавета Дончева 
5 Јелена Лашков
6 Јован Туртуров 
7 Душан Попов
8 Емил Сламков
9 Коста Лозановски

Им  добредојде во судискиот комитет на МТФ и им посакуваме многу успех на идните тениски судии
Им посакуваме успех!!!
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup