Вести
2 ден на Европско до 18  24-07-2018
     
      Елена Јанкуловска                           Марија Еленова                    Лука Љубен Андонов                      Христо Плашески


Македонската репрезентација до 18 години, заврши со настап во Клостерс, Швајцарија на Европскиот Индивидуален Шампионат до 18 години.


Денес на распоред се следните натпревари:
2 коло  24.07.2018
Marija ELENOVA 2-6, 0-6 Carlota MARTINEZ CIREZ     
ДВОЈКИ 24.07.2018
2 коло
Hristo PLASESKI   / Luka Ljuben ANDONOV  0-6, 2-6 Gustaf STROM  / Erik GREVELIUS   
Marija ELENOVA   / Elena JANKULOVSKA    1-6, 1-6 Helena NARMONT     / Saara ORAV  


до сега постигнати резултати на македонските репрезентативци:

2 коло 23.07.2018
Hristo PLASESKI    2-6, 0-6   Luka MRSIC  
Luka Ljuben ANDONOV 5-7, 2-6  Jonas FOREJTEK
Elena JANKULOVSKA    1-6, 1-6 Rosa VICENS MAS   

1 коло
Hristo PLASESKI    -  слободен
Luka Ljuben ANDONOV -  слободен
Marija ELENOVA  -слободна

ДВОЈКИ
1 коло
Hristo PLASESKI   / Luka Ljuben ANDONOV - слободни
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup