Вести
3 ден 2 турнир на Источно Европски Шампионат до 14 години  15-03-2017
            
          Берк Бугариќ,            Борис Мркев,   Стефанија Кировска,   Јана Стојанова


Македонските јуниори на возраст до 14 години, го продолжуваат настапот на ИТФ / ТЕ Источно Европскиот шампионат- 2 недела, во Анталија, Турција.


ДЕНЕС 15.03.2017 
1/4 финале главен турнир
Jana STOJANOVA -  Ozlem USLU 0-6, 2-6

разигрување 9-16 место
Stefanija KIROVSKA -   Amelija MATJUNINA [5] 4-6, 3-6

Berk BUGARIKJ  - David TOTIKASHVILI  6-0, 6-0

разигрување 17-24 место
Boris MRKEV - Vilius GAUBAS 

1/4 финале двојки
Jana STOJANOVA / Stefanija KIROVSKA - Amelija MATJUNINA [1] / Eva ZAZDRAVNIHA  6-4, 5-7, 4-10
Berk BUGARIKJ  / Boris MRKEV - Aleksa KRIVOKAPIC [3] / Danilo RAICEVIC 
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup