Вести
ОДЛОЖУВАЊЕ НА ОПМ 12 и детски турнир  14-06-2018

Поради мал, односно недоволен број на пријавени играчи, ОПМ до 12 години , во организација на ТК ИТЦМ-Скопје и Турнирот во Детски Тенис (Портокалов и Црвен Тенис), кои требаа да се одржат од 16-18.06.2018 година,се ОДЛОЖУВААТ и истите ќе се одржат во термин кој дополнително ќе се утврди со организаторите, а за тоа дополнително ќе бидете известени.

.

 На ден, 14.06.2018 година, во канцеларијата на Тенискиот клуб Тенниспарк Скопје-Скопје, со почеток во 11 часот ќе биде извршено извлекување за Отвореното Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 12 години, кое ќе се одигра на тениските терени на Тенискиот клуб ИТЦ Македонија- Скопје, во периодот 16.06.-18.06.2018 година.


На терените на Тенискиот клуб Неготино-Неготино, во периодот од 16.06.-17.06.2018 година ќе се одигра 
турнир од проектот детски тенис, црвен и портокалов турнир. Извлекувањето ќе биде во ќе биде на лице место на терените во Тенискиот клуб Неготино-Неготино.

опис 

Отвореното Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 12 години

 детски тенис
црвен и портокалов турнир

листа на пријавени

1. јуниори
2. јуниорки

1. црвен тенис
2. портокалов тенис - момчиња
3. портокалов тенис - девојчиња

жребки

1. јуниори
2. јуниорки

на лице место
1. црвен тенис
2. портокалов тенис - момчиња
3. портокалов тенис - девојчиња

Распоред за играње

Сабота: 16.06.2018

на лице место


    
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup