Вести
Горазд и Меги поразени во 1 коло главен турнир во Анталија 10000УСД  21-11-2016Македонските тенисери Горазд Србљак и Магдалена Стоилковска, оваа недела настапуваа на:
 -    ИТФ машки фјучерс Турција Ф 47 и
-    ИТФ фјучерс за жени кои се одржуваат во Анталија, Турција.

Магдалена во 1 коло од главниот турнир загуби од првата носителка на турнирот Vivien JUHASZOVA (SVK) [1] (397 на ВТА, а најдобар ранг 380) со резултат 0-6, 2-6

Горазд Србљак денес исто така во 1 коло загуби од петиот носител на турнирот Tak Khunn WANG (FRA) [5] (470 на АТП а најдобар ранг на АТП 265) со резултат 1-6, 1-6

1 коло главен турнир
Tak Khunn WANG (FRA) [5]     6-1 6-1     Gorazd SRBLJAK (MKD)
1 коло главен турнир
Vivien JUHASZOVA (SVK) [1]     6-0 6-2     Magdalena STOILKOVSKA (MKD)
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup