Вести
Михаил победник на ТИРАНА ОПЕН 2016  22-04-2016
 


Михаил Кусески е победник во денешното македонско финале на Тенис Европа турнирот ТИРАНА ОПЕН 2016, до 16 години, кој се одржа во Тирана, Албанија

Андреј Андреевски беше поразен од Михаил Кусески со резултат 3-6, 3-6, а исто така Дарија Кржовска загуби во финалето од Alina SHCHERBININA [5] со резултат 1-6, 1-6

ДЕНЕС ТРОЈЦА ОД МАКЕДОНСКИТЕ ТЕНИСЕРИ ИГРААТ ВО ФИНАЛНИТЕ НАТПРЕВАРИ, А ТОА СЕ Andrej ANDREEVSKI  кој во финале игра против Mihail KUSESKI [4, Q], вториот претставник од Македонија и кај јуниорките во финале игра Darija KRZOVSKA [1, WC] 
ФИНАЛЕ
Mihail KUSESKI [4, Q], - Andrej ANDREEVSKI  6-3, 6-3
Darija KRZOVSKA [1, WC] - Alina SHCHERBININA [5] 1-6, 1-6


Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup