Вести
Европски Шампионат 16 години  18-07-2016
     
Елена Јанкуловска          Нора Христовска            Михаил Кусески            Обрад Марковски           Владимир Андонов

Од денес во Москва, Русија започнува Европскиот јуниорски Шампионат за јуниори до 16 години.

Комплетните листи на пријавени тенисери за овој шампионат можете да ги преземете подоле:
1. јуниори
2. Јуниорки

Македонија на овој Европски Шампионат ќе ја претставуваат:
1. Елена Јанкуловска
2. Нора Христовска
3. Михаил Кусески
4. Обрад Марковски
5. Владимир Андонов -тренер

Македонските тенисери денес играат 1 и 2 коло:
3 коло
Elena JANKULOVSKA -   Emily MEYER 0-6, 0-6
Nora HRISTOVSKA -   Axana MAREEN 1-6, 1-6
1 коло
Elena JANKULOVSKA - слободна
Nora HRISTOVSKA - слободна
Mihail KUSESKI - слободен
Obrad MARKOVSKI - Rafael IZQUIERDO LUQUE  4-6, 4-6
2 коло
Elena JANKULOVSKA - Emine DIK 6-0, 6-1
Mihail KUSESKI - Robin Erik PARTS 1-6, 1-6
Nora HRISTOVSKA -Costanza TRAVERSI 4-6, 6-4, 6-3
КОНКУРЕНЦИЈА НА ДВОЈКИ
2 коло 20,07,2016
Nora HRISTOVSKA / Elena JANKULOVSKA  - Svenja OCHSNER [8] / Simona WALTERT
Mihail KUSESKI / Obrad MARKOVSKI   - Petros TSITSIPAS  / Aitor ZERDILAS HERRERA 

1 коло
Mihail KUSESKI / Obrad MARKOVSKI   - слободни
Nora HRISTOVSKA / Elena JANKULOVSKA - слободни
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup