Вести
Втора работилница за тениски тренери во сорботка со ИТФ  21-01-2019
 

 
Во периодот од 16.01 до 18.01.2019 година, се одржa втората работилница за тениски тренери во соработка со Интернационалната Тениска Федерација и Тенис Европа.

Работилницата ја водеше ИТФ ексертот од Франција CYRIL GENEVOIS

На работилницата учествуваат 10 тенисери и 20 тениски тренери, а темата беше БИОМЕХАНИКА ВО ТЕНИСОТ (Основни принципи и Биомеханика кај Форхенд, Бекхенд и Сервис).

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup