Вести
2019 ДЕЈВИС КУП  03-09-2019
     
 Горазд Србљак       Димитар Грабул       Лука Андонов       Берк Бугариќ  Чедомир Јовановски  Владимир Томиќ

На терените на тенискиот клуб југ-Скопје, од 02.09.2019 година, започнаа подготовките на Дејвис Куп репрезентацијата на Македонија, за настапот во Атина, во Третата Европска Група, во периодот од 11.09-14.09.2019 година.

Оваа година нашата држава ќе ја претставуваат:
1. Горазд Србљак
2. Димитар Грабул
3. Лука Љубен Андонов
4. Берк Бугариќ
5. Чедомир Јовановски- капитен
6. Владимир Томиќ- асистент тренер
Нашата репрезентација нема повеќе право на измени бидејки го искористивме правото на две измени пред настап.(Томислав Јотовски и Стефан Мицов го откажаа учеството)
До сега пријавени за учество на овој настан се следните репрезентации:

НОМИНАЦИИ

НОСИТЕЛИ и групи за извлекување

 

НАЦИЈА

 

НАЦИЈА

 

 

1 и 2 носител

Луксембург носител Група А и Естонија носител група Б

ЛУКСЕМБУРГ- РАНГ 65

Chris Rodesch-176 – ITF јуниорски

Tom Diederich- 1438-ATP двојки

Ugo Nastasi- (најдобар ранг 488)

Christophe Tholl(најдобар ранг 1639)

Captain Gilles Muller (LUX)

 

EСТОНИЈА- РАНГ 67

Jurgen Zopp – 431-ATP

Vladimir Ivanov  802-ATP

Kristjan Tamm- 910-ATP

Kenneth Raisma- 1220-ATP

Captain Ekke Tiidemann (EST)

 

 

1 група нации кои ќе бидат извлекувани една во Група А а друга во Група Б

ПОЛСКА –РАНГ 69

Hubert Hurkacz – 35 ATP

Kamil Majchrzak 94  ATP

Lukasz Kubot  4 ATP двојки

Marcin Matkowski 453 ATP двојки

Captain Radoslaw Szymanik (POL)

 

ЛАТВИЈА- РАНГ 71

Martins Podzus - 438 ATP

Robert Strombachs 534сингл/394 двојки ATP

Arturs Lazdins 1537 сингл/1023 двојки ATP

Janis Podzus 1537сингл и 567 двојки ATP

Captain Deniss Pavlovs (LAT)

 

2 група нации кои ќе бидат извлекувани една во Група А а друга во Група Б

MОНАКО- РАНГ 74

Hugo Nys -417 ATP

Lucas Catarina- 464 ATP

Romain Arneodo   88 ATP двојки

Benjamin Balleret - (најдобар ранг 204 сингл /135 двојки )

Captain Guillaume Couillard (MON)

 

ЦРНА ГОРА- РАНГ 78

Ljubomir Celebic 832 ATP

Igor Saveljic  1340 ATP

Rrezart Cungu  1619 ATP

Mario Aleksic 946 – ITF јуниорски

Captain Balsa Milosevic (MNE)

 

3 група нации кои ќе бидат извлекувани една во Група А а друга во Група Б

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА- РАНГ 79

Gorazd Srbljak  868 ATP

Dimitar Grabul (најдобар ранг505 сингл/893 двојки )

Luka Ljuben Andonov-1285 – ITF јуниорски

Berk Bugarikj - 951 – ITF јуниорски

Captain Chedomir Jovanovski (MKD)

 

ГРЦИЈА- РАНГ 85

Stefanos Tsitsipas- 8 ATP

Michail Pervolarakis  461 ATP

Markos Kalovelonis- 713 ATP

Petros Tsitsipas- 1598 ATP

Captain Dimitris Chatzinikolaou (GRE)

 

 

Ќе се игра во две групи А и Б, по правилото секој со секого, а за конечен пласман ќе играат вкрстено мегу двете групи (1 место А со 1 место Б, 2 место А со 2 место Б, 3 место А со 4 место Б и 4 место А со 3 место Б)

А

Држава

1

2

3

4

1.

ЛУКСЕМБУРГ- РАНГ 65

 

 

 

 

2.

1 група нации

 

 

 

 

3.

2 група нации

 

 

 

 

4.

3 група нации

 

 

 

 

 

Б

Држава

1

2

3

4

1.

EСТОНИЈА- РАНГ 67

 

 

 

 

2.

1 група нации

 

 

 

 

3.

2 група нации

 

 

 

 

4.

3 група нации

 

 

 

 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup