Вести
Мркев поразен во 1/2 финале во Прокупље  12-05-2016
Македонските јуниори до 12 години оваа недела настапуваат на Тенис Европа јуниорскиот турнир до 12 години во Прокупље Србија.
Најголем успех постигна македонскиот тенисер Борис Мркев кој се пласира во 1/2 финалето на овој турнир кое се игра денес.

Комплетни резултати на македонскиот национален тим до 12 години од овој турнир:

1/2 финале ДЕНЕС
Boris MRKEV - Luka JOVANOVIC [WC] 0-6, 1-6
1/4 финале
Boris MRKEV - Nikola JOVANOVIC  6-7(2) 7-5 6-4
Stefanija KIROVSKA - Ghaida JERIBI  5-7, 4-6
Jana STOJANOVA - Stela PEEVA  2-6, 1-6

2 коло
Mal AGUSHI - Krsta PETROVIC 2- 2-6
Boris MRKEV - Petar MARKOVIC [Q]  6-0 6-2
Aleksandra SIMEVA [Q] - Andrea OBRADOVIC  3-6, 2-6
Stefanija KIROVSKA - Neda MILENKOVIC [Q]  6-2, 6-3
Jana STOJANOVA - Anja PETKOVIC 6-3, 6-2

1 коло
Mal AGUSHI - Aleksa STANKOVIC [WC]  6-2 6-1
Dushan GJORGJEVSKI  - Lav VISKOVIC [Q]  5-7 3-6
Boris MRKEV - Vanja PETROV [Q] 6-2  6-0
Jovan TRENCHEVSKI - Aleksa PISARIC 1-6 2-6
Iva KUZMANOSKA - Emilija ZDRAVKOVIC [WC] 0-6, 1-6
Aleksandra SIMEVA [Q] - Natalija NIKOLIC  6-2, 6-3
Stefanija KIROVSKA - Tijana SRETENOVIC [Q]  6-3 6-1
Jana STOJANOVA - Andjela LAZAREVIC  6-1 6-1

ДВОЈКИ
ФИНАЛЕ ДВОЈКИ денес
Stefanija KIROVSKA/ Jana STOJANOVAStela PEEVA / Maria TANEVA 2-6, 4-6

1/2 ФИНАЛЕ ДВОЈКИ денес
Stefanija KIROVSKA/ Jana STOJANOVAHristina LJUBA/ Iva SEPA  6-3, 4-6, 10-7
Aleksandra SIMEVA [Q]/ Iva KUZMANOSKAStela PEEVA / Maria TANEVA 6-4(4) 6-7(2)


1/4 ФИНАЛЕ
Dushan GJORGJEVSKI/ Jovan TRENCHEVSKI- Nikola JOVANOVIC/ Stefan SKOBELEV  6-4, 3-6, 6-10
Stefanija KIROVSKA/ Jana STOJANOVA  -  Andrea OBRADOVIC/ Lea RUPNJAK 6-3, 7-5
Aleksandra SIMEVA [Q]/ Iva KUZMANOSKAMina MILOSAVLJEVIC/ Sara MILOSAVLJEVIC 6-2, 6-4

1 коло
Mal AGUSHI/ Boris MRKEV - Krsta PETROVIC/ Nikola ZEKIC 0-6, 7-5, 6-10
Dushan GJORGJEVSKI/ Jovan TRENCHEVSKI - Mihajlo STANOJEVIC  Petar MARKOVIC [WC] 6-1, 3-6, 11-9
Stefanija KIROVSKA/ Jana STOJANOVA  - Masa MITIC / Natalija NIKOLIC 6-1, 7-5

Aleksandra SIMEVA [Q]/ Iva KUZMANOSKA- службена победа

УТЕШЕН ТУРНИР 
ФИНАЛЕ УТЕШЕН ТУРНИР
Iva KUZMANOSKA -Feryel BEN HASSEN 3-6, 6-7(4)
1/2 финале ДЕНЕС
Iva KUZMANOSKA - Teodora NIKOLIC 6-1, 6-1
Jovan TRENCHEVSKI - Majdi ABDELWAHED 2-6, 4-6

1/4 финале
Iva KUZMANOSKA - Iva SEPA [WC]  4-6 7-6(4)  14-12 
Jovan TRENCHEVSKI Lazar DIMITRIJEVIC  3-6, 6-3, 10-3

Dushan GJORGJEVSKI - Youssef BOUBAKER 7-5, , 4-6, 5-10
1 коло
Iva KUZMANOSKA - Elena IVANOVIC [Q] 4-6  6-3  11-9
Jovan TRENCHEVSKI - Veljko CVETKOVIC  6-2, 6-4
Dushan GJORGJEVSKI - Aleksa STANKOVIC [WC]  6-1, 6-1

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup