Вести
ОПМ 14 и Зелен тенис  04-10-2018
На ден, 05.10.2018 година, во канцелариите на Македонската Тениска Федерација, со почеток во 11 часот ќе биде извршено извлекување за Отвореното првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 14 години, кое ќе се одржи на терените на тенискиот клуб Тумба-Куманово во периодот од 06.10.-08.10.2018 година.

На ден, 05.10.2018 година, во канцелариите на Македонската Тениска Федерација, со почеток во 12 часот ќе биде извршено извлекување за Зелениот турнир за момчиња и девојчиња до 11 години, кое ќе се одржи на терените на тенискиот клуб ИТЦМакедонија-Скопје во периодот од 06.10.-08.10.2018 година.


опис 

Зелен турнир
за момчиња и девојчиња до 11 години

 

 Отвореното првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 14 години

листа на пријавени

1.момчиња
2. девојчиња

 1.јуниори
2.   јуниорки 

жребки

1. момчиња 
1.а.момчиња пред коло
2. девојчиња

  1.јуниори
2.   јуниорки 

Распоред за играње

Сабота: 06.10.2018
Недела: 07.10.2018

 Сабота: 06.10.2018

 


Одложување на Мастерс турнир за јуниори и јуниорки до 18 години

Сакаме да Ве известиме, дека во предвидениот период за потврдување на учеството на Мастерс турнирот за Јуниори и Јуниорки до 18 години, учеството го потврдија само 1 Јуниор ( Андоновски Филип АТК) и 2 Јуниорки ( Колева Даниела Акватен и Јанкуловска Елена Југ). Од наши информации, во моментов, дел од учесниците настапуваат на меѓународни ИТФ и Теннис Еуропа турнири, надвор од Македонија, а дел од нив се повредени или болни.

Назад
Баркод
Генерален спонзор
Цевитана
Златен спонзор
Спонзори
  • VALMIR CONSTRUCTION –DOOEL Skopje
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup