Вести
Европски Шампионат до 16 години-Москва, Русија  16-07-2018
   
Ведран Радоњанин         Ѓорѓи Јанкуловски            Јана Огњановска              Слободан Бачварски

Најдобрите јуниори во категоријата до 16 години, денес (понеделник 16.07.2018 година), отпатуваа на Европскиот Индивидуален Шампионат до 16 години, кој се одржува во Москва, Русија.
Македонската репрезентација отпатува во следниот состав:
1. Ведран Радоњанин (Т.К.Југ-Скопје)
2. Ѓорѓи Јанкуловски (Т.К.Југ-Скопје)
3. Јана Огњановска (Т.К.Југ-Скопје)
4. Слободан Бачварски-капитен

На овој шампионат требаше да отпатува и Ана Ристевска (Т.К.Југ-Скопје), но поради повреда минатата недела беше одјавена од Шампионатот.
Им посакуваме многу успех на македонските јуниори.
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup