Вести
Амар запрен во 2 коло на TE 16 Istanbul, Tjrcija  31-03-2021
Македонските јуниори од 29 март до 04 април ќе настапуваат на Тенис Европа турнирот до 16 години MATRIX OPTIMUM ISTANBUL, во Истанбул, Турција, кој е 2 категорија.

На овој турнир отпатуваа: Филип Стојановски и Амар Хусеиновиќ.

Филип Стојановски на главниот турнир се пласира преку квалификациите, а Амар  Хусеиновиќ со директен пласман.
Тие до сега ги постигнаа следните резултати:

ГЛАВЕН ТУРНИР
ПОЕДИНЕЧНА КОНКУРЕНЦИЈА

2 коло
Amar HUSEINOVIKJ [206 на ТЕ] 6-4, 6-3 Ivan GRETSKIY [6, носител 147 на ТЕ] 
1 коло
Amar HUSEINOVIKJ [206 на ТЕ]  3-6, 6-1, 6-2  Doruk TURKNAS [848 на ТЕ] 
Filip STOJANOVSKI [452 на ТЕ]   0-6, 1-6 Alin BUTNARU [545 на ТЕ] 

КОНКУРЕНЦИЈА НА ДВОЈКИ
1/4 финале
Amar HUSEINOVIKJ /Filip STOJANOVSKI -  Дavid Alexandru GHEORGHE / Tikhon FEDOROV [1, DA]
1 коло
Amar HUSEINOVIKJ /Filip STOJANOVSKI  6-0, 6-2 Derin EMIRAL /Derin EMIRAL [WC]

КВАЛИФИКАЦИИ
2 коло
Filip STOJANOVSKI [452 на ТЕ]  6-2, 6-3 Matej MARKOVIC [1638 на ТЕ] 
1 коло
Filip STOJANOVSKI [452 на ТЕ]  6-2, 6-3 Patrik HULIN [1221 на ТЕ] 
Назад
Баркод
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup