Вести
Прва Македонска Лига за Мажи 2017  24-10-2017
Ве известуваме дека, покрај сите напори што Македонската Тениска Федерација ги направи, за да се одржи Првата Македонска Лига за Мажи 2017 година (одложување на термин, телефонски разговори со клубови...), истата дефинитивно нема да се одржи, од причина што до денес 24.10.2017 година, 14:30 часот,  беа заинтересирани и пријавени само два тениски клубови, (Тениски Клуб  Југ-Скопје и Тениски клуб  Тенниспарк Скопје-Скопје), што не е доволен број на пријавени клубови, за истата да биде одржана.

Се надеваме дека за наредните сезони ќе има интерес за истата.

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup