Вести
3 ден Фед Куп 2019  17-04-2019
Денес македонската репрезентација е слободна и не настапува во Хелсинки, Финска. Во нашата група денес се играат два натпревари сон почетпк во 15 часотлокално време:

Косово 2-1  Aлжир и

Кипар 3-0 КонгоРезултатите од овие натпревари ќе имаат влијание врз табелата на пласма во Групата Б, каде игра и македонската репрезентација, каде во моментов сме 2 место

Група Б

Nation

Played

Won

Lost

Rubbers W-L

Кипар

2

2

0

5 - 1

+

Северна Македонија

2

1

1

4 - 2

+

Косово

2

1

1

3 - 3

+

Aлжир

1

0

1

0 - 3

+

Конго

1

0

1

0 - 3

+

 


Група А

Држава

Played

Won

Lost

Rubbers W-L

Финска

2

2

0

6 - 0

+

Литванија

1

1

0

3 - 0

+

Mалта

1

0

1

0 - 3

+

Исланд

2

0

2

0 - 6

+

Група Б

Nation

Played

Won

Lost

Rubbers W-L

Кипар

2

2

0

5 - 1

+

Северна Македонија

2

1

1

4 - 2

+

Косово

2

1

1

3 - 3

+

Aлжир

1

0

1

0 - 3

+

Конго

1

0

1

0 - 3

+

 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup