Вести
Европско 14  23-07-2018
   
       Александра Симева                        Јана Стојанова                          Калин Ивановски                             Мал Агуши

На ден 22.07.2018 година, во Мост, Чешка пристигна и македонската репрезентација на Европскиот Шампионат до 14 години.

Македонската репрезентација отпатува во следниот состав:
1. Александра Симева-ТК Тенниспарк Скопје-Скопје
2. Јана Стојанова-ТК Тенниспарк Скопје-Скопје
3. Калин Ивановски- ТК Југ-Скопје
4. Мал Агуши- ТК Југ Скопје
Владимир Андонов-капитен

денес на распоред се следните натпревари:
2 коло
Kalin IVANOVSKI 6-4, 6-0  Erik ARUTIUNIAN 
Aleksandra SIMEVA 6-0, 6-1 Rachel MCCRUM 

1 коло
Kalin IVANOVSKI - слободен
Mal AGUSHI 3-6, 3-6 Mikalai BANKOU 
Aleksandra SIMEVA - слободна
Jana STOJANOVA -6-4, 3-6 продолжув утре 24.07.2018 Florentine DEKKERS 


ДВОЈКИ
Kalin IVANOVSKI / Mal AGUSHI  -
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup