Вести
5 ден 2 турнир на Источно Европски Шампионат до 14 години  17-03-2017
              
          Берк Бугариќ,            Борис Мркев,   Стефанија Кировска,   Јана Стојанова


Македонските јуниори на возраст до 14 години, денес го завршуваат настапот на ИТФ / ТЕ Источно Европскиот шампионат- 2 недела, во Анталија, Турција.


ДЕНЕС 17.03.2017 
разигрување 7 до 8 место
Jana STOJANOVA -  Meril SONAKIN 5-0 службена победа за Јана и Јана е 7 место

разигрување 15 до 16 место

Stefanija KIROVSKA -   Evelina MARTIROSYAN [6] 2-6, 5-7
Стефанија е на 16 место

разигрување 11 до 12 место
Berk BUGARIKJ  - Daniils SNAIDERS [7]   Службена победа на Берк, тој е 11 место

разигрување 21 до 22 место
Boris MRKEV - Matthew GRISCTI 3-6, 3-5. мркев предаде и се пласира на 22 место
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup