Вести
Македонската репрезентација стартуваше со тренинзи во Созопол  03-04-2017

        од лево кон десно: Дејан Маринковиќ, Горазд Србљак, Томислав Јотовски, Димитар Грабул, Шендит Деари

Македонската Дејвис Куп репрезентација, вчера пристигна во Созопол, Бугарија. Од денес започна со тренинг и подготовка за натпреварите.

Во 2017 година Македонската репрезентација е во следниот состав:
1.Томислав Јотовски   771 на АТП ранг листата сингл и 683 дубл
2. Димитар Грабул - 1028 на АТП ранг листата сингл и 893 дубл
3. Горазд Србљак- 1183 на АТП ранг листата сингл и - дубл
4. Шендрит Деари- нема АТП ранг


Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup