Вести
1/2 финале на Источно Европско до 14 години  15-03-2018
            
          Александра Симева               Јана Стојанова             Калин Ивановски                      Борис Мркев               Димитар Лабудовиќ

Македонската јуниорска репрезентација до 14 години, денес го продолжува настапот на втората недела од ИТФ / ТЕ Источно Европскиот Шампионат во Анталија Турција.

1/2 финале 15.03.2018
Kalin IVANOVSKI [1] - Andrej NEDIC [5] 61, 61
Aleksandra SIMEVA [1] - Divna RATKOVIC [3] 63, 61

финале двојки 15.03.2018
Aleksandra SIMEVA/ Jana STOJANOVA [1]Anastasia KOBIDZE / Nutsa TSINTSADZE  76(5), 75

разигрување 5 до 8 место 15.03.2018
Jana STOJANOVA [2] - Duru Yagmur DURGUN 

разигрување 13-16 место 15.03.2018
Boris MRKEV [4] - Melos NALLBANI

1/4 финале 14.03.2018
Kalin IVANOVSKI [1] - Mihail BROVINSCHI [8]  64, 6-0
Aleksandra SIMEVA [1] - Izem Elif OLCER  61, 60
Jana STOJANOVA [2] - Iulia GHERMAN [5]  75, 46, 36

разигрување 13-16 место
Boris MRKEV [4] - Melos NALLBANI 62, 31 службена победа

1/2 финале двојки 14.03.2018
Aleksandra SIMEVA/ Jana STOJANOVA [1] -   / Olivia GROZAVU / Iulia GHERMAN [3] 75, 62


2 коло 13.03.2018
Kalin IVANOVSKI [1] - Atakan KARAHAN 60, 62
Aleksandra SIMEVA [1] - Emilia LUBENOVA 36, 75, 60
Jana STOJANOVA [2] - Yoana RADULOVA 63, 75
Boris MRKEV [4] - Viktor MARKOV 16, 26

1/4 финале двојки 13.03.2018
Kalin IVANOVSKI / Boris MRKEV [1] - Cem ATLAMIS/Atakan KARAHAN 46, 36
Aleksandra SIMEVA/ Jana STOJANOVA [1] -Emilia LUBENOVA/Yoana RADULOVA 6-1, 6-2
1 коло
Kalin IVANOVSKI [1] - слободен
Aleksandra SIMEVA [1] - слободна
Jana STOJANOVA [2] - слободна
Boris MRKEV [4] - слободен
1 коло двојки
Kalin IVANOVSKI / Boris MRKEV [1] - слободни
Aleksandra SIMEVA/ Jana STOJANOVA [1] - слободни


Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup