Вести
Денес Симева 1/2 финале, a Ивановски во 1/4 финале  25-10-2018
 

Македонските јуниори, Калин Ивановски и Александра Симева успешно го продолжуваат настапот на Тенис Европа јуниорскиот турнир до 16 години (1 категорија) TORNEO INTERNACIONAL CADETE DE SANXENXO.

Денес Kalin IVANOVSKI [4] кој е поставен за 4 носител на турнирот загуби во 1/4 финалниот натпревар, од David CAO PARDAL со резултат 46, 64, 36, а Aleksandra SIMEVA [2] која е поставена за 2 носителка  победи во 1/2 финале против Kira PAVLOVA [4]  со резултат 75, 62.

1/2 финале 26.10.2018
Aleksandra SIMEVA [2] 75, 62 Kira PAVLOVA [4] 

1/4 финале 26.10.2018
Kalin IVANOVSKI [4] 46, 64, 36 David CAO PARDAL  

1/4 финале 25.10.2018
Aleksandra SIMEVA [2] 76(5), 60 -Mafalda GUEDES [7] 

2 коло главен турнир
Kalin IVANOVSKI [4]  6-2, 6-3 Andreas CHAPIDES [WC] 
Aleksandra SIMEVA [2]  63, 6-4Carmen GALLARDO GUEVARA [WC]

1 коло главен турнир
Kalin IVANOVSKI [4]  63, 62 Juan VIGIL BANCIELLA [Q] 
Aleksandra SIMEVA [2]  61, 60  Adriana SUBIAS [Q] 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup